(özel Haber) Bilgisayar Hırsızı Kameralara Yakalandı

Esenler’de elektronik ve uydu sistemleri üzerine faaliyet gösteren bir işyerindeki dizüstü bilgisayarı çalan hırsız, güvenlik...

Esenler’de elektronik ve uydu sistemleri üzerine faaliyet gösteren bir işyerindeki dizüstü bilgisayarı çalan hırsız, güvenlik kamerasına yakalandı.

Olay, Fatih Mahallesi Çinçidere Caddesi üzerinde dün akşam saat 17.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, işyeri sahibi Hakan Yaman, bir işi çıkması üzerine dükkanı babası İlyas Yaman’a bıraktı. Ramazan ayı dolayısıyla oruçlu olan baba Yaman, bir ara işyerindeki masasında uyuyakaldı. Bu sırada işyerini gözüne kestiren bir şüpheli, kaldırım üzerinde diğer arkadaşıyla tokalaşır gibi yaparak işyerini takibe başladı. Yaman’ın uyduğundan emin olan şüpheli, daha sonra işyerine girerek masa üzerinde duran dizüstü bilgisayarı alıp hızla uzaklaştı. Olup bitenden habersiz işyerine dönen Hakan Yaman, masasındaki bilgisayarın yerinde olmadığını fark etti. Güvenlik kameralarını inceleyen Yaman, bilgisayarın çalındığını görünce durumu polise bildirdi. Kamera kayıtlarını incelemeye alan polis, kaçan şüphelinin yakalanması için soruşturma başlattı.

Reklam
Reklam

Görüntülerde, şüphelinin işyerinin önünde bir arkadaşıyla önce tokalaştığı, ardından göz ucuyla işyerini gözlediği görülüyor. Bir süre sonra içeri giren şüpheli, masa üzerindeki 2 bin TL tutarındaki dizüstü bilgisayarı alarak kayıplara karışıyor.

İlyas Yaman, “Olay saat 17.00 gibi gelişti. Ben burada masada uyuyakalmıştım. Yorgundum, farkında değilim. Laptopu diğer masanın üzerinden almışlar. Daha sonra olayı polise bildirdim. Geldiler ve inceledikten sonra geri döndüler” dedi.

Polis ekipleri, görüntülerden eşkali belirlenen şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: