(özel Haber) Denizgören Köylüleri Türk Jetinin Düşürüldüğü Anı Anlattı

Türkiye ile Suriye sınırı arasındaki sıfır noktada bulunan Denizgören köyünde yaşayan vatandaşlar Türk jetinin düşüldüğü...

Türkiye ile Suriye sınırı arasındaki sıfır noktada bulunan Denizgören köyünde yaşayan vatandaşlar Türk jetinin düşüldüğü anı İHA ekibine anlattı.

22 Haziran'da keşif yapmak amacı ile havalanan ancak uluslararası sularda Suriye tarafından düşürülen Türk jetinin, o anlarını bölgeye en yakın olan köylüler anlattı. Türkiye ile Suriye arasında savaş çıktığını düşünen köylüler, o anı korku dolu gözlerle ifade etti. Sınıra sıfır noktasında bulunan Denizgören köyü sakinlerinden 15 yaşındaki Yunus Kegeç, "O an sesi duyduk. Uçağın sesi geldi ilk önce. Sonra uçağın nereye gittiğini göremedik ancak ağır silah sesleri geliyordu. Uçak düştükten sonra buradaki denizden çok sayıda gemi ve uçak geçmeye başladı’’ dedi.

Reklam
Reklam

13 yaşındaki Abdullah Kegeç ise yoğun sisten dolayı jetin düşüşünü göremediklerini ancak sesleri net bir şekilde duyduklarını belirterek, ‘‘Bir gümbürtü sesi geldikten sonra da aynı sesler 5-6 sefer daha gelmeye başladı. Biz başta ne olduğunu anlayamadık ama çok korktuk" dedi.

Köyün eski muhtarlarından olan 65 yaşındaki Veli Doğru, uçağın sesini Suriye’de sık sık yaşanan çatışmalardan biri sandım. Çatışmaların bizim sınır kadar dayandığı düşündüm. Dışarı çıktım, uçağımızın Suriye tarafına geçişini gördüm. Olay tam olarak Basit burnu açıklarında oldu. Tam o sırada bir gürültü çıktı. Silah sesi bir sefer değil birkaç sefer çıktı. Uçaksavarla vurulduğu yönünde bazı haberler okudum ancak çıkan ses kesinlikle uçaksavar sesi değildi. Ben askerde uçaksavarcıydım. O sesi gayet iyi tanıyorum. Bu uçaksavar sesi değildi. Ağır silah sesiydi" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: