(özel Haber) Eski Milletvekili Reyhan Balandı Hakkındaki İddiaları Yalanladı

Eski Milletvekili Reyhan Balandı, eski danışmanı Ali Yücel Akarcalı’nın kendisini eşarbı ile bağlatıp, dövdürttüğü iddiası...

Eski Milletvekili Reyhan Balandı, eski danışmanı Ali Yücel Akarcalı’nın kendisini eşarbı ile bağlatıp, dövdürttüğü iddiası ile ilgili açtığı davaya ilişkin 7 yıl süren sessizliğini bozdu. Balandı, “Ben dövdürtsem niye kendi eşarbımı kullanayım?’ dedi.

Eski Milletvekili Reyhan Balandı, bugün bir gazetede eski danışmanını dövdürttüğü iddiasıyla dava açıldığı yönündeki haberle ilgili açıklamalarda bulundu. Dava ile ilgili tebligatın henüz kendisine ulaşmadığını belirten Balandı, “Bu kişinin geçmişte bana yaptığı tehditlerden ve mayolu fotoğrafımı basına dağıtarak para temini etmeye çalışmasıyla ilgili aldığı cezalar var. Bundan dolayı intikam duygusuyla yapmış olduğu bir şikayet” dedi.

Reklam
Reklam

Eski Danışmanı Ali Yücel Akarcalı’nın daha önce de buna benzer şikayetlerde bulunduğunu belirten Balandı, “Davanın ilk duruşması bile yapılmadı. Davaya katılacağız ve kim haklı, kim suçlu ortaya çıkacak” diye konuştu.

Akarcalı’nın daha önce kendisi hakkında ‘PKK’lı, kaçakçı’ gibi suç isnatlarıyla şikayette bulunduğunu ifade eden Balandı, “Fakat bunlarla ilgili dava açılmadı, dava açılmasına gerek duyulmadı, sicilim tertemiz” dedi.

“MAYOLU FOTOĞRAFIN ADLİ VAKANIN ÖNÜNE GEÇMESİ BENİ ÜZDÜ”

Balandı, eski danışmanı hakkında kendisinin de ‘silahla tehdit, özel hayatın gizliliğini ihlal, şantaj, konut dokunulmazlığını ihlal, hürriyetten yoksun bırakmak, hakaret, tehdit’ iddialarıyla davalar açtığını ve Akarcalı’nın bu davalardan toplam 10 yıla yakın ceza aldığını, bu davaların şimdi temyizde olduğunu bildirdi. Balandı, Akarcalı’nın kedisine ait bir eşarpla bağlanarak dövüldüğü ve bu eşarbı delil gösterdiği haberi ile ilgili olarak da, “Dava görülürken deliller ortaya konur. Dava daha birinci aşamasında bile değil. Beni çok üzen adli vakanın da önüne geçen mayolu fotoğrafla beraber böyle bir haberi vermesi, bir gazeteci olarak gerçekten beni çok üzdü. Ben zaten bu konuyla gündeme gelmemek adına, danışmanımın aldığı cezaları bile şimdiye kadar basına bildirmedim” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Balandı, mayolu bir fotoğrafın basına verilmesinin çok çirkin olduğunu belirterek, “Denize girmiş olmak nasıl bir aşk iddiasının delili olabilir ki? Denize ailece beraber gittik. Eski eşimin de ‘ailece beraberdik’ diye beyanı var. Çocuklarım da vardı. O fotoğrafın devamı var, tek bir fotoğraf değil, orada beş kişiydik. Böyle bir fotoğraf delil olarak sunulabiliyor ve adli bir suçun önüne geçebiliyor” diye konuştu.

“Ben zaten birini dövmeye kalksam kendi eşarbımla niye bağlayayım?” diyen Balandı, Akarcalı’nın kar maskeli kişilerce dövüldüğü iddiasının da senaryo olduğunu söyledi. Balandı, “Kar maskelerinden de bahsediyor. Yani kişi, inanılmaz boyutta senaryo yazıyor. Hem şiddet gösteriyor hem ben bunun mağduru oluyorum” dedi.

“KREDİ KARTIMDAN PARA ÇEKİNCE UZAKLAŞTIRDIM”

Balandı, eski danışmanı Akarcalı’nın kendisine ait kredi kartından gizlice para çektiğini ve bu yüzden uzaklaştırdığını belirterek, “Sonra durum adli bir vakaya dönüştü; bir intikam ve hırs boyutunu aldı. Uzaklaştırmamla beraber, silah atıldı, abrama çarpıldı, kapıcım rehin alındı, evim basıldı. Bu 1.5 yıl boyunca mahkemeler sürerken de devam etti” dedi.

Reklam
Reklam

Akarcalı’nın ‘Beni evine çağırdı ve bağlayıp dayak attılar’ iddiasında bulunduğu günlerde eski danışmanının evine 2 kilometreden fazla yaklaşamayacağına dair bir mahkeme kararı bulunduğunu belirten Balandı, “Buna çocukların gülmesi lazım. İş adli boyuttan, kadına şiddetten çıktı; mayolu bir fotoğraf yüzünden aşk iddiasına dönüştü. Aşk iddiası için daha ciddi bir şeyler olması gerekmez mi elinde? Bu olaydan üç ay önce de, ‘seni rezil edeceğim, seni oradan indireceğim, senin şerefine, namusuna laf getirteceğim’ şeklinde tehditleri var. Fakat ben bununla anılmak istemediğim için, bu tehditlerden de bahsetmemiştim” diye konuştu.

Balandı, muhafazakar bir aile yapısından geldiği ve siyasi çalışmaları nedeniyle yargının Akarcalı aleyhine kararlarına rağmen bugüne kadar konuşmadığını ifade etti. Haberin ‘eşarptan yakalandı’ başlığıyla verilmesine ve mayolu fotoğrafının yer almasına tepki gösteren Balandı, “Bu hem siyaset yapmaya çalışan biri olarak hem bir kadın olarak, hem bir anne olarak çok üzücü” dedi.

Reklam
Reklam

Balandı ayrıca, eski danışmanının kaçırıldığını iddia ettiği araç plakasının başka bir araca ait olduğunu da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: