(özel Haber) Eskimeyen Yazı Moda Oluyor

Zonguldak’ta açılan Osmanlıca kursuna katılan kursiyerler, eskimeyen dili öğrenmek için kolları sıvadı.Zonguldak Halk Eğitim Merkezi...

Zonguldak’ta açılan Osmanlıca kursuna katılan kursiyerler, eskimeyen dili öğrenmek için kolları sıvadı.

Zonguldak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında Osmanlıca kursu protokolü imzalandı. İlk başvuru sayısının altmışı geçtiğini ifade eden ders öğretmeni Serdar Uçar, il genelinde üç kurs açılarak Osmanlıca’nın öğretildiğini söyledi. İki sene boyunca Osmanlıca ve Kur’an-ı Kerim derslerinin yapılacağını ifade eden Uçar, şöyle konuştu: “Bu yıl MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol gereği Hayrat Vakfı, iki yıl Türkiye’nin bütün HEM’lerinde Kur’an-ı Kerim ve Osmanlıca Kursu açma yetkisi aldı. Bizlerde Zonguldak’taki HEM yöneticileri ile birlikte üç kurs açtık. Hem Kur’an-ı Kerim noktasında hem de Osmanlıca kursu noktasında daha ciddi talep aldık. Şu an yetişmiş bir genç, kendi dedelerinin yazdığı yazıları okuyamıyorlar. Bu noktada bizim eksikliğimiz vardı. Böyle bir protokole imza atılması ile birlikte halkın isteği de birleşince bu kurslar açıldı. Eylül ayından itibaren iki yıl boyunca çok ciddi ilerlemeler sürdüreceğiz.”

Reklam
Reklam

Osmanlıcayı öğrenmek gerektiğini ifade eden Şaban Özdemiroğlu ise şunları söyledi: “Ecdadımız 600 sene bu dünyayı adaletle yönetmiş. Çok büyük padişahlar çıkartmış. Ecdadımızın dilini bilmemek bizim en büyük eksikliğimiz. İmzalanan protokol gereği biz de bu imkandan yararlanıyoruz.”

Kursun emekli kursiyerlerinden Şekip Günaydın ise “Bende Osmanlı’nın torunu nasıl olunur diyerek buna önem verdim. Yakın bir zaman olmasına rağmen çok iyi kendimi geliştirdim. Geçmişimizi bilmemiz gerekiyor. Bu kurs bittiğinde o zaman tam Osmanlı torunuyum diyeceğim” dedi.

Üniversite öğrencisi Hasan Ali Yıldızarslan da “Biz ceddimizin yazdığı kitapları okumak istiyoruz. Onları kendi dilleriyle anlamak istiyoruz” şeklinde konuştu. Osmanlıca kursuna yoğun ilgi gösteren kursiyerlere her akşam kursa katılıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: