(özel Haber) Evci’de 40 Yıllık Rüya Gerçek Oluyor

Çorum’un Boğazkale ilçesinde bağlı Evci beldesinde 40 yıllık rüya gerçek oluyor. İhalesi geçtiğimiz günlerde yapılan...

Çorum’un Boğazkale ilçesinde bağlı Evci beldesinde 40 yıllık rüya gerçek oluyor. İhalesi geçtiğimiz günlerde yapılan Evci Barajı ile birlikte 11 bin 500 dönüm arazi suyla buluşacak. 50 milyonluk TL’lik yatırımla birlikte Evci, Çorum’un Çukurovası olacak.

Evci Belediye Başkanı Nihat Sarıerik, Evci Barajı’nın devletin bölgele yaptığı ikinci büyük olduğunu belirterek, barajın tamamlanarak hizmete girmesinin ardından yöre halkının gelir seviyesinin yükseleceğini söyledi. Evci'nin Çorum’un Çukurovası olacağını dile getiren Sarıerik, bölgede geleneksel arpa, buğdayın dışında katma değeri yüksek, gelir getirisi fazla olan ürünlerin ekileceğini belirtti. Alternatif tarım ürünleri ile birlikte Evci’deki gerçekleşecek zenginleşme ile göçün önüne geçileceğini dile getiren Sarıerik, “Ayrıca barajla birlikte iklimimizde değişecek. Ilıman ve yağışlı bir iklim olacak. Bununla birlikte bu bölgede piknik alanı bulunmamaktadır. O bölgede piknik ve mesire alanları yaparak insanların aileleriyle birlikte rahat piknik yapmalarını sağlayacağız. Barajın hizmete girmesiyle Evci tamamen değişmiş olacak. Biz, Evci’nin gelecek yüz yılını, iki yüz yılını planlıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

3 yıllık görev süresi boyunca yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Sarıerik, hizmet üretmenin konuşmaktan değil çalışmaktan geçtiğini belirterek, bu zamana kadar laf yerine iş ürettiklerini söyledi. Evci’yi çağdaş ve modern bir belde konumuna getirmek için gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Sarıerik, “Göreve geldiğimizde beldede kanalizasyon ve alt yapı yüzde 70 tamamlanmıştı. Şuan Çarşıcuma mahallemiz ile birlikte yüzde 100’e çıkarttık. Sularımız aspes borularla geliyordu. Aspes borular kanserojen madde içerdiğinden biz bunları günümüz çağdaş borularla değiştirdik, insanlarımızın daha temiz su içmesini sağladık. Üstyapıda da Evci, Boğazkale, Sungurlu yol ayrımına kadar olan 5 kilometrelik yol çok bozuktu, bu yolu asfalt kaplamayla daha güzel bir hale getirdik. Elektrik hatları arazilerde tahta direklerle geçiyordu. Yağmurda ve şimşekte yıldırım düşmesi sonucu üç dört gün Evci elektriksiz kalıyordu. Yine girişimlerimiz sonucu elektrik iletim hattının anayol kenarından beton direklerle verilmesini sağladık” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Cadde ve sokaklarda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Sarıerik, sokakların dar olmasından dolayı itfaiye ve diğer hizmet araçlarının sorun yaşadığını belirterek, bu yüzden genişlettiklerini, halen de çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Evci’ye modern bir şantiye kazandırdıklarını söyleyen Başkan Sarıerik, 5 dönüm üzerine kurulan şantiye alanın içerisine Belediye araçları için garaj, malzemelik yaptıklarını ifade etti. Kilitli parke makinesinin 2000 yılında alındığını yalnız atıl bir vaziyette durduğunu söyleyen Başkan Sarıerik, “Biz göreve gelir gelmez bu makinemizi onardık ve hizmete açtık. Şuanda taş üretir hale getirdik. İhtiyacı olan kurumlara ürettiğimiz taşları sattık ve bir çok insanımız bu tesisten ekmek yedi” dedi.

Evci Büyük Deresi’nde bu zaman kadar hiçbir köprünün bulunmadığını söyleyen Başkan Sarıerik, “İnsanlar bu dereden tahta koyarak geçiyordu. Sel geldiğinde ise karşı ile iletişim kesiliyordu. Biz hem Evci’nin girişindeki köprüyü yeniledik, Evci Büyük Dere üzerine iki tane yaya geçidi yaptık. Ve daha önemlisi 42 metre uzunluğunda 9 metre eninde karayolları standardında dere yatağı üzerinde bölgenin en büyük araç köprüsü yaptık. Deyim yerindeyse Evci’nin iki yakasının bir araya getirmiş olduk” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Eğitime önem verdiklerini belirten Başkan Sarıerik, “Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Evci İlköğretim Okulu bizim göz bebeğimiz. Ankara’daki okulda ne varsa bizim okulumuzda da var. Belediye olarak fiziki olarak her şeylerini karşıladık. Bununda mükafatını alıyoruz. SBS’de Boğazkale’de birinci, Sungurlu’da ise beşinci başarılı bir öğrencimiz çıktı. Bundan sonra da eğitime yardım etmeye devam edeceğiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: