(özel Haber) Horlamanın Neden Olduğu Cinsel Bozukluk Evliliği Tehlikeye Atıyor

Memorial Diyarbakır Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Fuat Bulut, bazı eşlerin horlamanın...

Memorial Diyarbakır Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Fuat Bulut, bazı eşlerin horlamanın etkisi ile çıkan yüksek sesten dolayı odalarını ayırdıklarını belirterek, “Ayrı odalarda yatmakla başlayan bir cinsel ayrılma zamanla tamamen boşanmaya kadar varabilmektedir” dedi.

Horlamanın neden olduğu cinsel bozukluğun zamanla evlilikleri tehlikeye atacak kadar ciddi sorunları beraberinde getirdiğini belirten Op. Dr. Fuat Bulut, toplumda sık görülen horlama veya uyku apne denilen hastalığın uykuda solunumun 10 saniye süresince durması olduğunu söyledi. Uyku apne ve horlama hastalığının depresyon, cinsel işlev bozukluğu ve baş ağrısı gibi ciddi sorunlara neden olduğunu kaydeden Bulut, çözüm bulunmaması halinde hastalığın ciddi sorunlara yol açtığını dile getirdi. Dr. Bulut, “Uyku apne ve horlama hastaları depresyon, cinsel işlev bozukluğu, baş ağrısı ile bize başvuruyor. Bu hastalarda uyku apne devam ettiği sürece gündüzleri iştah artar ve kilo artışına neden olur. Kilo arttıkça horlar, horladıkça kilo alır ve bu kısır döngü böyle devam eder. Bu nedenle bu hastalarımıza son yıllarda geliştirilen cerrahi yöntemlerle yumuşak damağı yukarı asma dediğimiz ameliyat şeklini yapıyoruz. Bu hastamızda da bunu uyguladık ve çok iyi geri dönüş aldık. Bu ameliyatları yaptığımız hastalarımız artık sinirli olmadıklarını, eskisinden daha iyi düşündüklerini ve cinsel işlev bozukluğu olanlar daha iyi sonuçlar alabildiklerini bize aktarıyor” dedi.

Reklam
Reklam

“UYKU DÜZENİ BOZUKLUĞU HASTADA CİNSEL İŞLEV BOZUKLUĞUNA NEDEN OLUR”

Horlama ve uyku apne hastalığının cinsel isteksizlikle birlikte evliliklerde çatlaklıklara neden olduğunu belirten Op. Dr. Fuat Bulut, bu hastalıkla başlayan cinsel işlev bozukluğunun inpotans denilen ereksiyon problemlerine yol açtığını söyledi. Bulut, “Özellikle hastalarımız geceleri uykularını iyi alamadıkları zaman apneye girmekte ve solunumları durmaktadır. Solunumun durması beyinsel fonksiyonları etkiliyor. Özellikle cinsel arzular beyin yoluyla etkilendiği için hastaların hormonal dengeleri bozulmaktadır. Bu nedenle hasta uyku düzeni ile birlikte gerçek anlamda cinsel işlev bozukluğu yaşar. Bu hastalarda inpotans dediğimiz özellikle ereksiyon problemleri oluşmaktadır. Bu şekilde cinsel isteksizlik oluyor. Bu nedenle apneli hastaların çoğunda aslında cinsel işlev bozukluğu görülmektedir. Uzun dönemde bunlar göz ardı edildiğinde çeşitli sorunlara da neden oluyor. Bu sorunlarla birlikte aileler bazen psikiyatri kliniğine gidiyorlar. Aslında hastanın esas problemi cinsel işlev bozukluğunun nedeni uyku bozukluğu, uyku apne veya horlama, bu altta yatan nedeni çok iyi analiz etmek gerekiyor. Bundan dolayı bazı aileler öncelikle bu yüksek sesten, horlamanın şiddeti ile birlikte eşiyle ayrı odalarda yaşadıklarını söylüyor. Ayrı odalarda yatmakla başlayan bir cinsel ayrılma zamanla tamamen boşanmaya kadar varabilmektedir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Memorial Diyarbakır Hastanesi’nde yapılan başarılı bir ameliyat ile 13 yıldır horlamadan kaynaklı baş ağrısı çeken öğretmen Efendi Eroğlu sağlığına kavuştu. Op. Dr. Fuat Bulut tarafından yapılan ameliyat ile rahatladığını belirten Efendi Eroğlu, artık sabahları uyandığında başının ağrımadığını ve ağresif olmadığı için öğrencileriyle iyi anlaştığını söyledi. Efendi Eroğlu, “Sırt üstü yatamıyor ve uyumaya çalıştığımda küçük dilim arka tarafa kaydığı için nefes alıp vermede sıkıntılarım oluyordu. Bu problemlerden dolayı sabahları kalktığımda baş ağrısı olurdu. Öğretmenim, okula gittiğimde baş ağrısından dolayı düşüncelerimi toparlayamıyordum öğrencilere faydalı olamıyordum aynı zamanda ağresif oluyordum. Ameliyat olduktan sonra bütün bu ağresif durum ile baş ağrım geçti ve rahatladım. Üniversiteye başladığımdan itibaren 13 yıldır bu sorunu yaşıyordum” diye konuştu.

Ameliyatı yapan Op. Dr. Fuat Bulut ise hastanın başarılı bir operasyonla 13 yıl boyunca yaşadığı sıkıntıdan kurtulduğunu söyledi. Bulut, “Bu hastamız bize geldiğinde sırt üstü yatarken yumuşak damağının arka bölüme yapıştığını söylüyordu. Bu ameliyatta da yumuşak damak arka kısmında hacim gelişmesi oluyor. Böyle olunca hasta rahatlıkla yatabiliyor. Hastayı yakından takip ettik. Yaklaşık 13 yıl süren bir zaman sonrasında yaptığımız ameliyat ile hasta sıkıntısından kurtuldu” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: