(özel Haber) İlerleyen Yaşlarda Göz Kapağı Dışa Dönebilir

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Cihan Ünlüçerçi, 50 yaş üzerinde, bir haftadan fazla gözünde sulanma...

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Cihan Ünlüçerçi, 50 yaş üzerinde, bir haftadan fazla gözünde sulanma olan kişilerin, göz kapaklarında dışa dönüklük ihtimali olabileceğini söyledi.

İlerleyen yaşlarda ciltte nasıl sarkma meydana geliyorsa, aynı şekilde göz çevresindeki kaslarda da sarkma oluştuğunu, bunun çok iyi bir muayeneyle tespit edilebileceğini belirten Op. Dr. Ünlüçerçi, “İleri yaşlarda göz kapağının dışa dönmesi, çok sık karşılaştığımız bir durum. Bu durumu erken müdahale ile göz kapağı içinden tek bir dikişle düzeltmek mümkün. İlerleyen kapak dönmelerinde daha büyük ameliyatlar yapmak zorunda kalıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Bu durumun önüne geçilemeyeceğini fakat erken teşhis sayesinde tek bir dikişle durumun düzeltilebileceğini söyleyen Op. Dr. Cihan Ünlüçerçi, “İlerleyen yaşlarda sarkan göz kasları, yer çekimi etkisiyle birlikte giderek dışa dönmeye başlar. İnsanlar da sürekli gözlerinin sulandığından şikayet eder ve sürekli suni gözyaşı kullanır. Bu kadar fazla, uzun süre suni gözyaşı kullanmaya gerek olmayabilir. Böyle bir şikayeti olan kişinin, uzman bir göz hekimine gitmesini öneriyorum. Çünkü gözün anatomik yapısının, iyi bir muayene ile doğru olup olmadığı tespit edilebilir. Göz kapağında dışa dönme gibi bir durumda da erken müdahale ile büyük bir ameliyatın önüne geçilebilir. 50 yaş ve üzeri, gözde uzun süreli sulanma şikayeti olan herkesin, göz kapağında dışa dönüklük olup olmadığını bir göz doktoruna kontrol ettirmelerini öneriyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz