(özel Haber) Ituc Genel Sekreteri Burrow’dan Müdahalelere Sert Tepki

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Sharan Burrow, DİSK Genel Merkezi’nde incelemelerde bulunarak, yapılan müdahalelere...

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Sharan Burrow, DİSK Genel Merkezi’nde incelemelerde bulunarak, yapılan müdahalelere sert tepki gösterdi. Burrow, “Türkiye’de işçi haklarının geliştirilmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere İstanbul’a gelen Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Sharan Burrow, DİSK Genel Merkezi içerisinde incelemelerde bulundu.

Daha sonra açıklama yapan Burrow, polisin müdahaleleri sert bir dille eleştirdi. ITUC Genel Sekreteri Sharan Burrow, “İşçiler 1 Mayıs’ta barış şarkıları söylemek istiyordu. Ancak hükümetin onlara cevabı savaş aletleriyle oldu. Bunlar bizim görmek istediğimiz görüntüler değildi. Bizimde üyemiz olan DİSK’in Genel Merkezi’ni gezdim. Biber gazını hissettim ve yaralı işçilerle ilgili haberleri aldım bu demokrasi için kabul edilemez bir durum. Hükümetimiz 2015 G20 toplantısına ev sahipliği yapmak istiyor ama işçi haklarına saygı göstermeyen bir hükümet nasıl olur da G20 toplantısını düzenleyebilir. Türkiye’de işçi haklarının geliştirilmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: