Yalova’da kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden avukat Sadettin Tunç’un organları 3 kişiye umut oldu.
Yalova’da kalp krizi ve beraberinde gelişen beyin kanaması sebebiyle hayatı kaybeden Yalova Barosu avukatlarından Saadettin Tunç’un Bursa’ya gelen 1 karaciğer ve 2 böbreği 3 kişiye umut oldu.
Bir süre önce rahatsızlanarak Özel Yalova Hastanesi'ne, ardından da Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan avukat Saadettin Tunç yoğun bakımda tutuluyordu. Durumu aniden ağırlaşan Tunç, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata döndürülemezken, ailesi vasiyetine uyarak organlarını bağışladı. Karaciğer Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, 2 böbrek de Özel Acıbadem Hastanesi'ne gönderildi.
Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen 5 kişi hastaneye gelerek isimlerinin açıklanacağı zamanı bekledi. Hastane Üroloji ve Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Oktay, zarfı açarak isimleri okudu. Emine Ayvaz ile Şerife Cıbır’ın böbreğin kendilerine çıkmasıyla yaşadıkları mutluluk gözlerinden okunurken, diğer yandan Mustafa Okay Kiper, Vildan Mutlu ve Nevriye Çetin ise üzüntü yaşadı. Emine Ayvaz ve Şerife Cıbır organların kendilerine çıkmasıyla telefonlarına sarılıp sevinçli haberi ailelerine verdi.
Organ nakli için kendilerine telefon geldiğini ifade eden Nevriye Çetin’in eşi Ali Çetin, “Hemen Bursa’ya geldik. Çıkmayınca biraz üzüntü yaşadık. Bize çıkma durumu vardı ama olmadı” dedi.
11 senedir böbrek beklediğini belirten Emine Ayvaz, “Bana çıktığı için sevinçliyim” diye konuştu.
Uzun süre Gökçeada’da yaşadığını vurgulayan Mustafa Okay Kiper ise, “Adada böbreklerime baktıramadığım için rahatsızlık oradan kaynaklanıyor. 10 senedir Çanakkale’de yaşıyorum. Biraz ihmal ettim. Bütün dokuların uyması lazım. Raporlarınızın temiz olması lazım. Ben yola çıkarken gönlümde kış tuttum, bahar çıkarsa bahtıma dedim. İlla olacak diye bir şey yok. Olmadı diye hayal kırıklığına uğramayacağım” açıklamasını yaptı.
Şerife Cıbır ise organ bekleyen hastaların bir an önce sağlığına kavuşmasını diledi.
Organ bağışında sıra olmadığını dile getiren Prof. Dr. Bülent Oktay, “Organ ihtiyacı olan listeye girdiğinde bazı özellik var. Takılan organ ile vücudun uyuşup uyuşmadığı önceden testlerle anlaşılıyor. Takılmaya uygun kişiyi bu testler belirliyor. Bazıları listeye girdikten kısa bir süre sonra böbrek alabiliyor. Diğeri de uzun süre bekleyebiliyor. Çıkan böbreğin doku grubu takılacak kişiye uyuşunca kime takılacağı belli oluyor” şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz