(özel Haber) “kanala Değil, Havuza” Projesi

Şanlıurfa Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü, sulama kanallarında boğulmaları önlemek amacıyla, “Kanala Değil, Havuza” projesi başlattı.Hava...

Şanlıurfa Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü, sulama kanallarında boğulmaları önlemek amacıyla, “Kanala Değil, Havuza” projesi başlattı.

Hava sıcaklığının 47 dereceyi aştığı Şanlıurfa'da, her yıl onlarca çocuğun sulama kanallarında boğularak ölmesinin önlenmesi amacıyla Valilik ve Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Kanala Değil, Havuza' projesi başlatıldı. Çocukların yüzme öğrenmesi ve kanal yerine havuzlarda serinlemesini amaçlayan proje kapsamında, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler haftanın 4 günü çocukları evlerinden alarak havuza götürüyor. Havuza giden çocuklara; antrenörler nezaretinde yüzmenin yanı sıra ilk yardım ve can kurtarma eğitimleri veriliyor. Şanlıurfalı çocuklar hem yüzmeyi öğrenirken, hem de havuzda serinlemenin tadını çıkarıyor. Polis ekipleri ise, çocukların başlarında adeta nöbet tutuyor.

Reklam
Reklam

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Rasim Uzun, her yıl sulama kanallarında onlarca çocuğun hayatını kaybettiğini ve boğulma vakalarına son vermek için çalışma başlattıklarını belirterek, “Bu bölge malum, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Türkiye’nin sıcak illerinden bir tanesidir. Buralarda meydana gelen sulama kanallarındaki can kayıplarına son vermek için sayın valimiz ve emniyet müdürümüzün doğrultularında bir çalışma başlattık. Bu çalışma kapsamında merkezde ve 7 ilçemizde toplam 180 okulda yaklaşık 50 bin öğrencimize bilgilendirme yapıldı. Yaptığımız bilgilendirmenin amacı ise, ‘Kanala Değil, Havuza’ projesiydi. Bununla ilgili yapılan projede, başta valiliğimiz ve belediyemizin de katkısıyla beraber araçlar ayarlandı. Yine valiliğimiz ve belediyemiz tarafından yapılan bu havuzlarda çocuklarımıza yüzme eğitimi verilmeye başlandı. Çocuklarımız burada hocalarımız tarafından bilinçli bir şekilde yüzme eğitimlerini alıyorlar. Ayrıca bu projemizle ilgili uyarı anonslarımızı yaptırıyoruz. Uyarımızda ise özellikle kanal konusunda, kanala sadece yüzme bilmeyen değil, yüzme bilen bir vatandaşımız, bir yetişkin bile kanala girdiğinde çıkması mümkün değildir. Çünkü kanalın genel yapısı, tutunacak bir yerinin olmaması ve sudan dolayı kayganlaşan bir zemin söz konusu kanalda ve ciddi bir şekilde kanala girenlerden çıkan olmuyor. Artık sulama kanallarında boğulma vakalarına son vermek istiyoruz. Bununla ilgili toplum destekli polislik olarak merkezde ve ilçelerde olmak üzere 50 bine yakın öğrenciye ulaştık. Şu anda da vatandaşlarımızı bilgilendirme çalışmalarımız devam ediyor. Gerek afiş olarak, gerek ses anons sistemiyle bilgilendirmelerimiz devam ediyor ve devam edecektir. Şu an ilimizde yeteri kadar havuz yapılmış durumda. Hem valiliğimiz özel idaresi tarafından hem de belediyemiz tarafından kentin değişik bölgelerine yapılan havuzlarımız var. Havuzlarımız şu an yeterli, biz toplum destekli polis olarak verilen talimatlar doğrultusunda yapacağımız; bu havuzların rant tablo olarak kullanılabilmesidir” dedi.

Reklam
Reklam

Yüzme öğrenen çocuklar ise, “Toplum destekli polis ağabeylerimiz bizi havuza getiriyor. Burada hem yüzmeyi öğreniyoruz, hem de havuzda serinliyoruz. Artık kimse sulama kanallarında yüzmüyor, orada boğulmuyor. Polisler sabahları bizi evlerimizden servisle alıyor ve yüzme dersinden sonra yeniden eve bırakıyor. Bize bu olanağı sağladıkları için polislere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: