(özel Haber) Kanserli Çocuklar Yardım Bekliyor

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı Aile Evi’nde kalan kanserli çocuklar ve aileleri, yardımlarla hayatlarını sürdürüyor. Prof....

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı Aile Evi’nde kalan kanserli çocuklar ve aileleri, yardımlarla hayatlarını sürdürüyor. Prof. Dr. Tiraje Celkan, duyarlı vatandaşlardan bu çocuklar için her hastanenin yanına bir aile evi açmak için yardım beklediklerini söyledi.

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı'nın (KAÇUV) bağışlarla projelendirdiği ve 2012 Mart ayında açılan ‘Aile Evi’nde bu zamana kadar 210 kanserli çocuk ve ailesi barınma imkanı buldu. İstanbul dışından kanserli çocuklarının tedavilerini yaptırmak üzere gelen aileler, artık banklarda, bahçelerde, sandalye üzerinde sabahlamıyor. KAÇUV Aile Evi’nde kalan çocuk ve ailelerin yarısından fazlasının Türkiye’nin diğer bölgelerinden tedavi için geldiğini söyleyen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tiraje Celkan, hastaların kalma ve yatak bulma konusunda, hastaneye gelip gitmekte büyük sorun yaşadığını belirtti. Prof. Dr. Celkan, “Bu yüzden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bünyesinde açılan KAÇUV, aktif olarak çalışmalarına devam ediyor. KAÇUV sayesinde, uzun süre yatılı tedavi olacak kanser hastası çocuklar ve ailelerine bir ev bağışlandı” dedi.

Reklam
Reklam

HER HASTANE YANINA BİR AİLE EVİ

Kemoterapi tedavisi görmek için gelen hastaların kan kanserlerinde ortalama 6 ay, solid tümörlerinde ortalama 1.5 yıl kalarak tedavilerinin yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Tiraje Celkan, “Çocuklar kemoterapi alırken aileler zor durumda kalıyor. Babalar yazın bahçelerde, banklarda, kışın ise kalorifer yanlarında sandalyeler üzerinde sabahlıyor. KAÇUV Aile Evi ile babalar buralarda zaman geçirmekten kurtuldu. Artık aileler, evlerde ücretsiz olarak kalıyorlar. Refakatçi olarak çocuklarının başlarında bekleyen anneler de bu evlerde dinlenme fırsatı buluyor. Herkes tüm ihtiyacını karşılayabiliyor. Böyle güzel işleyen bir yerin devamlılığını sağlayabilmek için, daha önce bu evlerde kalmış hastaların çevrelerinden topladıkları yardımlarla bu işi halletmeye çalışıyoruz. Duyarlı ailelerden Kanserli Çocuklara Umut Vakfı Aile Evi’ne yardım yapmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Prof. Dr. Celkan, hedeflerinin her hastane yanında bir aile evi açmak olduğunu, hatta ilerleyen süreçte sadece kanser hastası çocuklara değil, tüm hasta çocuklar ve ailelerine kalacak yer imkanı sunmak istediklerini açıkladı.

Reklam
Reklam

"HASTANE BAHÇESİNDE YATIYORDUM"

KAÇUV Aile Evi Genel Sekreteri Gözde Kaymaz, bu yılın Mart ayından bu yana yaklaşık 210 ailenin evlerde kaldığını, asıl amaçlarının ev ile sosyo-ekonomik durumu düşük ve kanser tedavisi gören çocukları olan ailelere yardım etmek olduğunu vurguladı. Kaymaz, ailelerden ücret alınmadığını ve sürdürülebilirliğin bağışlarla olduğunu söyledi.

2.5 aydır ailesiyle KAÇUV Aile Evi’nde kalan 5 kür kemoterapi gören ve görmeye de devam eden 19 aylık Mustafa bebeğin babası Ahmet Turan, “4 ay önce oğluma kanser teşhisi konulmasıyla, Diyarbakır’dan İstanbul’a tedavi için geldik. İlk geldiğimiz de çok sıkıntı çektik, mağdur olduk. 1.5 ay hastane bahçesinde yattım. Sonra doktorlar bize çok yardım etti. KAÇUV Aile Evi’nde gerçekten çok rahatız. Herkese teşekkürler” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: