(özel Haber) Karne Heyecanı Ayağa Kaldırdı

Konya’da, doğumundan sonra omuriliğinde oluşan kese nedeniyle yürüme güçlüğü çeken 8 yaşındaki Şeyma, karnesini ayağa...

Konya’da, doğumundan sonra omuriliğinde oluşan kese nedeniyle yürüme güçlüğü çeken 8 yaşındaki Şeyma, karnesini ayağa kalkıp aldı.

Merkez Selçuklu ilçesinde Dr. Mustafa Öten İlköğretim okulunda okuyan Şeyma Çiftçi (8), doğumundan sonra omuriliğinde oluşan kese nedeniyle yürüme güçlüğü çekince tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Rahatsızlığından dolayı yürümesinde sakınca görülen Şeyma, okuluna olan sevgisinden dolayı derslerini devamsızlık yapmadan takip etti. Okulun ilk günlerinde annesi Nazike Çiftçi (40)'nin kucağında, sırtında gelen Şeyma, bu yıl temin edilen tekerlekli sandalye ile okuluna daha rahat gelip gidebiliyor.

Reklam
Reklam

KARNESİNİ ALMAK İÇİN AYAĞA KALKTI

2012-2013 eğitim ve öğretim yılı dönem sonunda 1. sınıfa giden Şeyma'da karne sevincini annesiyle birlikte yaşadı. Karnesini almak için annesinin yardımıyla tekerlekli sandalye ile okuluna gelen Şeyma Çiftçi, arkadaşlarıyla birlikte okul bahçesinde "Andımız" okundu. Annesinin ve öğretmenlerinin yardımıyla engelli rampasından çıkarılan Şeyma, arkadaşlarıyla birlikte sınıfına gitti. Sandalyesinden kalkıp sırasına oturan Şeyma, heyecanla beklediği karnesini ayağa kalkıp yanına gittiği sınıf öğretmeni Yıldız Ayan'ın elinden aldı.

Öğretmenini çok sevdiğini dile getiren Şeyma Çiftçi, “Derslerim iyi. Derslerimde abim ile ablam bana yardımcı oluyorlar. Sınıftaki arkadaşlarımla da aram iyi. Annemi çok seviyorum. Hayat Bilgisi, Matematik ve Türkçe derslerini çok seviyorum. Abim derslerime çalışmam da yardım ediyor, ablam da kitap okutuyor. Beni hep annem okula getirip götürüyor. Sandalye olmadığı zaman annem beni okula getiriyor” dedi.

“HASTA DA OLSA OKULA GELMEK İSTER BENİM ÇOCUĞUM”

Reklam
Reklam

Küçük kızının doğuştan omuriliğinde oluşan kese nedeniyle yürümekte zorluk çektiğini belirten anne Nazike Çiftçi, "Kızım bu rahatsızlığı yüzünden bir ameliyat geçirdi. Fakat fazla bir düzelme olmadı. İleride tekrar bir ameliyat geçirecek. Kızımın sıkıntısı yürüme bozukluğu, yürümesinden aksamalar var. Doğuştan işte Allah'tan gelene razıyız. Kızımı zorla okula getiriyordum. Önceleri tekerlekli sandalye yoktu. Kızımı kucağıma alarak bazen de sırtımda taşıyarak getiriyordum" dedi.

Kızının karne heyecanı sonrası gözyaşlarına hakim olamayan Nazike Çiftçi, “Hiçbir şey beni böyle mutlu edemez. Kızım öğretmenini çok seviyor. Her gün okula gelir, her gün gelmek ister. Hasta da olsa okula gelmek ister benim çocuğum. Benim okumam yazmam yok ama ablası ve abisi ilgileniyor onunla. Allah’a şükür bir şikayetim yok. Kızım bazen, arkadaşları Şeyma bebek olmuş deyince üzülüyor, etkileniyor" ifadelerini kullandı.

İkisi kız üç çocuk sahibi olduğunu dile getiren Nazike Çiftçi, büyük kızının da aynı rahatsızlıktan dolayı yürüyemediğini belirterek, "O bu kadar yürüyemiyor. Fizik tedavi görüyor. Büyük kızım zor yürüyor, küçük kızım kadar yürüyemiyor. Büyük kızımın tedavisi yok dediler. Büyük kızım rahatsızlığından dolayı okuldan ayrıldı. Küçük kızıma sağlık raporu alarak dışarıdan eğitim almasını sağlayacağım. Büyük kızım içinde bir şarjlı araba istiyorum. Tekerlekli sandalye ile büyük kızımı itemem. Büyük kızım 18 yaşında onun için şarjlı araba istiyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“EĞİTİME DÜŞKÜN HİÇBİR ŞEYDEN GERİ KALMIYOR”

Şeyma’nın sınıf öğretmeni Yıldız Ayan (42) da, “Yürüme de çok zorluk çekiyor ama okumayı, okulu, öğretmenlerini ve arkadaşlarını çok seviyor. Eğitime ise çok düşkün. Hiçbir şeyden geri kalmak istemez. Söylediğim her şeyi yapar. O kadar zor yürüdüğü ve tekerlekli sandalyeyle geldiği halde hiç devamsızlığı yoktur. Zor şartlarda olmasına rağmen hemen kitap ister benden, bugün yine bir kitap verdik. Onu bitirir yani çok hevesli bir çocuk. Ailesi de çok ilgili, annesi ve babası eğitim anlamında ne dersem yaparlar. Şeyma’dan çok memnunum çok seviyorum. Arkadaşların da ona karşı bir yanlış davranışı olmaz, olursa da düzeltiriz. Şeyma ilk geldiğinde çok çekingendi. Yapamayacağım, okuyamayacağım korkusu vardı. Hem okulda hem de ailede çok çekingendi. Sonra o beni sevdi ben de onu sevdim. Bu şekilde devam ettik” diye konuştu.

Karnesini aldıktan sonra okul bahçesine çıkan Şeyma, tekerlekli sandalyesinden kalkarak karne sevincini yürüyerek yaşadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz