(özel Haber) Köylüler Sokak Kedisini Fıstıkla Besliyor

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Adaköy'de bir kahveyi mesken tutan sokak kedisi köylüler tarafından fıstıkla besleniyor.Yaklaşık...

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Adaköy'de bir kahveyi mesken tutan sokak kedisi köylüler tarafından fıstıkla besleniyor.

Yaklaşık bir buçuk yıl önce yavru iken köy kahvesine sığınan ve müşterilerin maskotu haline gelen sokak kedisi Minnoş, köylüler tarafından fıstıkla besleniyor. Köy kahvehanesinde fıstık satışının da yapıldığını söyleyen köylüler, akşamları kahvede çayla beraber fıstık yediklerini, ancak çerezin yarısını kediye yedirdiklerini belirtti. Bu durumdan en hoşnut kişi ise köy kahvesini işleten Fuat Ülkü.

Reklam
Reklam

Ülkü, "Kahvede fıstık da satıyorum. Köylüler aldığı fıstığın yarısını kendisi yiyor, yarısını da kediye veriyor. Ben bu durumdan çok memnunun" dedi.

Kediyi fıstıkla besleyen köylülerden Yakup Yüken, köyümüzün maskotu dediği sokak kedisi Minnoş için, "Bu kedi fıstığını yer sobanın yanına yatar. Yavruyken buraya geldi. O bize, biz ona alıştık" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz