(özel Haber) “kpss Depresyon Nedeni”

Kayseri Özel Avrupa Hastanesi Psikiyatristi Uzm. Dr. İrfan Bayram, KPSS’ye girecek adayların psikolojik yardım almaları...

Kayseri Özel Avrupa Hastanesi Psikiyatristi Uzm. Dr. İrfan Bayram, KPSS’ye girecek adayların psikolojik yardım almaları gerektiği uyarısında bulundu.

Kayseri Özel Avrupa Hastanesi Psikiyatristi Uzm. Dr. İrfan Bayram, yarın yapılacak KPSS sınavı ile ilgili açıklamalarda bulundu. KPSS ve benzeri gelecek şekillendiren sınavların bireylerde özgüven kaybına neden olduğunu ifade eden Bayram, “Sınava girecek gençlerde gelecek kaygısı ön plana çıkıyor. Başarılı olup olmamalarına göre de bu gelecek kaygısı, kendine güvensizlik, aileye asalak gibi bağlı olma duyguları yerleşiyor ve bu, kişilerde depresyona neden oluyor. Bu nedenle KPSS'ye ve benzeri sınavlara girecek kişilerin psikiyatriyle iş birliği yapmaları onların ruh sağlığı açısından, sağlıklı olmaları açısından önemli” dedi.

Reklam
Reklam

Bayram, sınava girecek olan bireylerin, okulu bitirmiş olmalarına rağmen öğrencilik duygusunu üzerinden atamamalarının da güven kaybı nedeni olduğuna dikkat çekti. Mutluluğun güven kaybı ve kaygı durumuyla doğru orantılı olduğunu ifade eden Bayram, “Eğitimci olmuyor, sürekli öğrenen bir kişi haline geliyor ve bu kişi kendinde yetersizlik duygularının gelişmesine ve depresyona sebebiyet veriyor. İleriki yıllarda da devam edebiliyor. Kişi atanana kadar birçok hayaller kuruyor, bu kurduğu hayaller sonunda istediği yere atanamayınca depresyona giriyor. Neticede mutlu olamıyorlar” şeklinde konuştu.

Ailelerin de bir aşamadan sonra öğrencilere destek olmalarının zor olduğunu dile getiren Bayram, “Ailenin destek olması lazım ama o da nasıl olacak? Aile zaten Türkiye ortalamasına bakıldığında zar zor öğrenciyi üniversiteye gönderiyor. Yani yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal gibi bir durum söz konusu. Umarım iş alanları artar ve gençler bu sıkıntıdan kurtulur” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: