(özel Haber) Küçük Elif Dehşet Gecesini Unutamıyor

Van’da yaşanan depremin ardından kaldıkları çadırda 3 kardeşi yanarak can veren ve kendisi de yaralı...

Van’da yaşanan depremin ardından kaldıkları çadırda 3 kardeşi yanarak can veren ve kendisi de yaralı olarak kurtarılan Elif Tolukan, sürekli mezarlığa gidip kardeşleri için dua ettiğini söyledi.

İl merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Karpuzalan köyünde yaşayan Tolukan ailesi, yaşanan depremlerin ardından evleri hasar görünce, kendi bahçelerine çadır kurarak orada kalmaya başladılar. 18 Kasım 2011 günü yine çadırda uyuyan kardeşleri, bu kez yangın ayırdı. Kömür sobasından çıkan yangında 12 yaşındaki Mikail, 11 yaşındaki Bahar ve 6 yaşındaki İsmail Tolukan isimli kardeşler hayatını kaybederken, Elif Tolukan (9) ise yaralandı.

Reklam
Reklam

Depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen dehşet anını unutamadığını ifade eden minik Elif, kardeşlerini çok özlediğini söyledi. İHA muhabirine dehşet gecesini anlatan ilköğretim okulu 3. sınıf öğrencisi Elif Tolukan, “Çadırdaydık. Birden sobadan buhar gibi bir şey çıkıp çadıra vurdu ve yangın çıktı. Amcam beni çıkarttı. Babam da büyük abimi çıkarttı. Diğer kardeşlerim içinde kaldı. Onları çok özlüyorum. Annemle mezarlarına gidiyorum. Onlar için dua ediyorum. Bir tek elimde yangın izi kaldı. Bir kez de okulda deprem oldu çok korktum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da bugün aileyi evlerinde ziyaret etti. Baba Şemsettin Tolukan ile ile bir süre görüşen Oran, yanına gelen minik Elif ile de yakından ilgilendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: