(özel Haber) Minik Salih'in Yüzü Artık Gülecek

İstanbul’da yüzünün yarısı kıllı, lekeli ve şiş olarak dünyaya gelen 1 yaşındaki minik Salih’in dramı...

İstanbul’da yüzünün yarısı kıllı, lekeli ve şiş olarak dünyaya gelen 1 yaşındaki minik Salih’in dramı herkesi harekete geçirdi. Aileye Başakşehir Belediyesi yardımda bulunurken, özel bir hastane de tüm tedavi ihtiyaçlarını üstlendi.

Başakşehir Şahintepe Mahallesi’nde oturan Yaşar Kanlıbaş (41) ve Minyeser Kanlıbaş (41) çifti, geçen sene ikinci çocuklarının dünyaya gelmesiyle büyük bir sevinç yaşadı. Kanlıbaş çiftinin sevinci, minik Salih’in yüzünün büyük bölümünün lekeli, şiş ve kıllı olması sebebiyle üzüntüye dönüştü. Oğullarının yüzünde lekeler gören aile ve yakınları ne yapacaklarını şaşırdı. Yemek yiyemeyen ve gülemeyen Salih'in dram haberi tüm Türkiye'yi ağlattı. İhlas Haber Ajansı'nın haberinin ardından harekete geçen Medipoll Üniversite Hastanesi yetkilileri, 1 yaşındaki Salih'in bütün tedavi ihtiyacını karşılayacaklarını belirttiler.

Reklam
Reklam

Sabah saatlerinde ailesiyle hastaneye gelen Salih, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İsmail Mithat Akan ve ekibi tarafından kontrolden geçirildi. Yapılan ilk kontrollerin ardından Salih'in yanağından küçük bir parça alınmasına karar verildi. Alınan parça ile şişliğin sebebi belirlenecek.

"TEDAVİ 5-6 YIL SÜRECEK"

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Prof. Dr. İsmail Mithat Akan, "Doğumsal olarak 'dev kıllı nevüs' dediğimiz bir hadise. Bu gibi durumlarda bizi en çok endişeye sokan sebep, altında bunun kötü huylu bir tümörü barındırması veya dönüşmesi. Bu hastanın sağ yarısında kitle var. Onun ne olduğunu ortaya koymak lazım. Aşamalı olarak kıllı bölgelerin tamamının alınıp, normal dokuyla değiştirilmesi işlemi yapacak. Bu bir süreç, okul çağına kadar birkaç ameliyat geçirmesi gerekecek" dedi.

Tedavi sürecini anlatan Prof. Dr. Akan, "Biyopsi alacağız. Onun sonucuna göre, o kitleye yönelik tedavimizi tamamlayacağız. Yüzünün sağ yarısındaki kıllı bölgeyi çıkartacağız. Deri yaması ve deri aşısı yöntemini yapacağız. Büyüdükten sonra eğer uygun olursa vücudun bazı bölgelerinde balon dediğimiz uygulama ile deriyi genişletip, genişleyen bölgeyi yüzü ile değiştirmek mümkün" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hastalığın sebebinin net bir tanısının olmadığını ifade eden Prof. Dr. Akan, "Birkaç tane etken var. Bir tanesi genetik, diğeri çevresel faktörler. Sadece doğumsal olup, bundan sonraki gidişatını biliyoruz" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: