(özel Haber) Muhsin Kehya’nın Avukatı Hasan İlter:

3. Yargı Paketi kapsamında tahliye edilen Muhsin Kehya’nın avukatı Hasan İlter,müvekkilinin CHP İl Başkanı Mustafa...

3. Yargı Paketi kapsamında tahliye edilen Muhsin Kehya’nın avukatı Hasan İlter,

müvekkilinin CHP İl Başkanı Mustafa Kulkuloğlu cinayeti ile ilgisinin olmadığını söyledi.

Muhsin Kehya’nın avukatı Hasan İlter, 3. Yargı Paketi kapsamında tahliye edilen müvekkilinin medya tarafından kasıtlı olarak başka cinayetlerle ilişkilendirildiğini savundu. Söz konusu haberlerin, 3. Yargı Paketi’nde kimlerin tahliye edileceği belli olduktan sonra yapılmaya başlandığını belirten İlter, “Bu tür haberler kasıtlı olarak müvekkilimi yıpratmak amacıyla yapılmaktadır. Bu şekilde müvekkilimi küçük düşürmek istiyorlar. Kamuoyu vicdanını harekete geçirip müvekkilime karşı düşmanca bir hava oluşturmak istiyorlar” dedi.

Reklam
Reklam

İlter, müvekkili Muhsin Kehya’nın 7 Mayıs 1980’de öldürülen Mustafa Kulkuloğlu cinayeti ile alakası olmadığının altını çizerek, “Haberlerde müvekkilimin Prof. Dr. Muammer Aksoy cinayetine karıştığı da yazıldı. Bu kadar ahlaksızlık olmaz. Adının geçmesi mümkün değil, nitekim müvekkilim o zaman cezaevindeydi. Ömer Yılmaz cinayetinin tetikçisi olduğuna dair iddialar doğrudur. Tabii bunlar birer iddia. Neticede müvekkilim bunu kabul etmemiştir. 12 Eylül hukuku, emir komuta zinciri altında alınmış kararlardır. Müvekkilim de bu kararlar neticesinde yargılanmıştır” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: