(özel Haber) Roman Kadınların Okuma Azmi

Edirneli Roman kadınlar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Okullar Hayat Bulsun’ projesi kapsamında okuma-yazma öğreniyor.Edirne’nin dezavantajlı bölgelerinden...

Edirneli Roman kadınlar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Okullar Hayat Bulsun’ projesi kapsamında okuma-yazma öğreniyor.

Edirne’nin dezavantajlı bölgelerinden olan Menzilahir ve Umurbey Mahallesi’nde yaşayan Roman kadınlar, Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Okullar Hayat Bulsun’ projesi kapsamında hayatlarının ikinci baharında okuma-yazma öğreniyorlar. Yaşları 19 ila 35 yaş arası değişen kadınlar, çocuklarının eğitim gördüğü Fevzipaşa İlköğretim Okulu’nun ek binasında katıldıkları kurslarda tahtaya kalkıyor, ödev yapıyor ve teneffüslerde de okul kantininden alışveriş yapıyorlar. Haftada 3 gün evlerindeki işleri bırakıp okuma-yazma kursuna katılan Roman kadınlar, azim ve gayretleriyle büyük takdir topluyor.

Reklam
Reklam

518 KADINI OKUMA-YAZMA ÖĞRENDİ

Okul Müdürü Arif Demirci, okullarının, yetişkinler için birer ‘Hayat Boyu Öğrenme Merkezi’ haline dönüştüğünü belirterek sadece okul öğrencilerine değil, okul çevresinde ikamet eden mahalleli yetişkinlere de hizmet verdiklerini kaydetti. Öğrencilerin yanı sıra ailelerin ve halkın da okullarındaki mevcut kaynak ve imkanlardan yararlandığını ifade eden Demirci, “Proje kapsamında okulumuzda, yetişkinlere yönelik 3 bilgisayar kullanım kursu, 5 badminton eğitim kursu ve 9 da okuma-yazma kursu açıldı. Okuma-yazma kurslarımızdan bugüne kadar 518 kursiyer faydalandı” diye konuştu.

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı ve Fevzipaşa İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Turan Şallı ise, okullarının hafta sonu da eğitim verdiğini kaydetti. Okulların vatandaşın hizmetinde olması gerektiğini ifade eden Şallı, “Okullar vatandaşlarla birlik ve beraberlik içinde olsun. Romanların eğitimi için de her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız” dedi.

Okuma-yazma kursuna katılan kursiyerlerden 29 yaşındaki Pınar Merdin, kursta ikinci günü olduğunu belirterek, “Gayet güzel. Öğretmenimiz başarıya getirecek bizi. Yazılarımız çok güzel. Memnunuz. Bugüne kadar okuma-yazma öğrenmediğim için çok pişmanım. Çok sevinçliyiz. Bize bu imkânı sağlayanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

29 yaşındaki Meryem Aksak ise ailesinin fakir olmasından dolayı okuma-yazma öğrenemediğini ifade ederek, “Maddi durumumuz olmadığı için okula gidemedim. Şimdi okuma-yazma öğreneceğim için çok memnunum. Allah razı olsun devletimizden ve bize bu imkânı sağlayanlardan. Çocuklarımız ödevlerinde bizden yardım istiyor biz de okuma-yazmamız olmadığı için yardım edemiyorduk. Ama artık edeceğiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: