(özel Haber) Siirt'te Erik Gramla Satılıyor

Siirt'te geçen haftaya kadar kilosu 200 lira olan erik, gramla satılmaya başlandı.Siirtli manavcı Sait Aktaş,...

Siirt'te geçen haftaya kadar kilosu 200 lira olan erik, gramla satılmaya başlandı.

Siirtli manavcı Sait Aktaş, eriğin pahalı olmasından dolayı çok az tüketildiğini söyledi. Geçen haftaya kadar 1 kilogram eriğin 200 liradan satıldığını ifade eden Aktaş, "Bu mevsimde erik bulunmuyor. Çoğu Akdeniz bölgesinde gelen ekşimsi sulu tatlı ve yeşil rengiyle can erik olarak bilinen bu meyve bu mevsimde bulunmuyor. Gebe bayanlar için tercih edilen bu meyve geçen haftaya kadar 200 liradan satılıyordu. Ancak mevsimlerin ısınmasıyla birlikte 80 ile 100 liraya kadar düştü. Gelen müşterilerimiz genellikle 100 gram almayı tercih ediyor, bu da yaklaşık 3 ile 4 taneye tekabül ediyor. Eriğin bu kadar pahalı olmasından biz de yakınıyoruz. Nihayetinde üretim yeri Mersin olduğundan biz de yüksek fiyatla alıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Musa Tatlı adlı vatandaş ise, erik fiyatının bu kadar pahalı olmasından yakınarak, eriğin geçen haftaya kadar 200 liraya satıldığına anlam veremediğini belirterek, 100 gram erik için 9 lira ödediğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: