(özel Haber) Suriye Sınırında Sessizlik

Suriye ordu birlikleri ile muhalifler arasında 3 gündür süren çatışmaların sona ermesi üzerine sınıra yakın...

Suriye ordu birlikleri ile muhalifler arasında 3 gündür süren çatışmaların sona ermesi üzerine sınıra yakın köylerdeki Türk vatandaşları arazilerine girerek çalışmaya başladı.

Suriye ordusunun Halep’in Azez ilçesinde muhaliflere karşı tank ve topçu birlikleri ile helikopter destekli başlattığı operasyonun sona ermesi ile sınırdaki silah sesleri kesildi. Suriye’deki çatışmalarda çok sayıda Suriyeli ve ordu birliklerinde görevli asker yaşamını yitirirken, yaralılar da Kilis’e getirildi. Türkiye sınırına 10 kilometre mesafede bulunan Azez’de çatışmaların sona ermesinden sonra sınırın Türkiye tarafındaki vatandaşlar arazilerine girerek çalışmaya başladı.

Reklam
Reklam

Sınırda arazileri bulunan vatandaşlar, Suriye’de yaşanan olayların kendilerini etkilediğini belirterek, “Çatışma sesleri buraya kadar geldiği için korkumuzdan tarlamıza giremiyorduk. Bugün silah sesleri kesildi. Arazilerimize girmeye başladık. Biz savaş istemiyoruz, barış istiyoruz. Olan bizlere oluyor. Suriyeli mülteciler, konteynır kente gelmeden önce böyle olaylar olmuyordu. Konteynır kentin kurulmasından sonra Suriye tarafı karıştı” diye konuştular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: