(özel Haber) Tam Donanımlı Cenaze Yıkama Aracı

Afyonkarahisar’da, bir firma tarafından üretilen teçhizat ve donanımı ile adeta 5 yıldızlı hizmet veren 'cenaze...

Afyonkarahisar’da, bir firma tarafından üretilen teçhizat ve donanımı ile adeta 5 yıldızlı hizmet veren 'cenaze yıkama aracı', özellikle köylülerden yoğun ilgi görüyor.

2. Afyonkarahisar Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı kapsamında kentte görücüye çıkan tam donanımlı cenaze yıkama aracı, fuarda en çok ilgi gören araçların başında geliyor. İki metre eninde, dört metre boyunda ve 2,5 metre yüksekliğindeki aracı özel kılan şeyin sahip olduğu teçhizat ve donanımı olduğu belirtildi. İçerisinde klima, şofben, malzeme dolabı, cenaze muhafazası için özel soğutmalı iki dolap ve cenaze yıkama tezgahı bulunan araçta, ayrıca atık su deposu bulunuyor. Cenaze yıkama aracını üreten firmanın satış temsilcisi Satılmış Akkaş, araca özellikle belde ve köylerden yoğun ilgi olduğunu, ilk etapta aracı Afyonkarahisar ve Eskişehir’de sattıklarını söyledi. İlerleyen dönemlerde Türkiye genelinde de aracın satışına başlayacaklarını belirten Akkaş, "aracı ilk görenlerin yorumu ne oluyor" sorusuna esprili bir şekilde “İnsanlar bunun içine binmek için ölüyor, diyorlar” cevabını verdi.

Reklam
Reklam

Araçta bulunan morg ünitesi sayesinde cenazelerin bozulmadan iki güne kadar muhafaza edildiğini aktaran Akkaş, araca ilginin çok olduğunu ve satışların iyi olduğunu kaydetti. Akkaş, ayrıca aracın belde ve köylerde genellikle orada yaşayan insanların bir araya gelerek para toplayarak aldıklarını ya da o bölgelerde yaşayan ve maddi durumu iyi olan insanların hayır amacı ile aldıklarını belirtti.

Öte yandan bir cenaze yıkama aracının iki haftada yapıldığı ve fiyatının 13 bin TL olduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: