(özel Haber) Turizm Müdürü Bilgili "tarihi Yarımadadaki Otellerin Turizm Belgesi Alması Gerekir"

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, zehirlenme olayının yaşandığı otelin belediye belgesi...

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, zehirlenme olayının yaşandığı otelin belediye belgesi ile çalıştığını belirterek, “Tarihi yarım adadaki tüm otellerimizin turizm belgesi alması, böylece hem hizmet kalitesinin artması, hem de denetimin tarafımızdan yapılması sağlanır” dedi.

Sultanahmet'te bir otelde doğalgaz sızıntısından dolayı 23 turistin zehirlenmesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Olayla ilgili İHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, "Aldığımız bilgiye göre gaz kaçağından dolayı bir zehirlenme oldu. Değişik hastanelerde tedavi altına alındılar. Turistlerle bizde ilgileniyoruz. Bir kişinin durumu ağır. Tabii kaza olabilir. Bu konuda çok dikkatli olmamızda yarar var. Özellikle tarihi yarım adada bu tür kazaların olmaması gerekir” dedi.

Reklam
Reklam

Olayın yaşandığı otelin belediye belgeli bir otel olduğunu kaydeden Bilgili, “Tarihi yarım adadaki tüm otellerimizin turizm belgesi alması, böylece hem hizmet kalitesinin artması, hem de denetimin tarafımızdan yapılması sağlanır” diye konuştu.

Turizm belgesi alınması için otellerde bazı kriterler aradıklarının altını çizen Bilgili, "Belge durumuna göre bir yıldızdan beş yıldıza göre belli kriterler istiyoruz. Bazı yapılar bu kriteri taşıyamadığı için belediye belgesi ile çalışıyorlar. Özellikle tarihi yarım dadadaki bütün otellerin turizmi belgeli olmasını istiyoruz. Çünkü tarihi yarım ada bizim dünyaya sunduğumuz en önemli bölge adeta bir mücevher. Onun için bu otellerin turizm belgeli otel olması için çalışıyoruz ve istiyoruz. Bu olursa ne olur hem kalite artar hem de denetim artar. Gelen turistte memnun ayrılır. Turizm belgesi almak için belli şartlar arandığı için maliyetli ama tarihi yarım adada maliyet tartışmasına girmemleyiz. Hem turistin memnuniyeti, hem de can güvenliği açısından turizm belgesine önem vermemiz lazım” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: