(özel Haber) Uzmanlardan Yaz İçin Cilt Bakımı Önerileri

Güneydoğu Anadolu Güzellik Uzmanları Eğitim Kurumları Derneği Başkanı ve Diba Güzellik Salonu işletmecisi Hülya Esmer,...

Güneydoğu Anadolu Güzellik Uzmanları Eğitim Kurumları Derneği Başkanı ve Diba Güzellik Salonu işletmecisi Hülya Esmer, yazın güneş koruyucuların mutlaka kullanılması gerektiğini söyledi.

Kışın bittiği bu günlerde yaza hazırlığın şimdiden yapılması gerektiğini belirten Hülya Esmer, bu hazırlığa ilk etapta ciltten başlamak gerektiğini söyledi. Esmer, “Kışın kötü etkileri, siyah noktalar, cildin üzerinde biriken tabakalar gibi etkenlerden cildimizi arındırarak yaza geçiş yapabiliriz. Bunun için ilk etapta yapılabilecek şey bir güzellik salonundan yardım almaktır. Cilt bakımlarında uygulamamız gereken tetkikler, illa da pahalı gösterişli ürünler değildir. Bunlardan ziyade gerçekten vücudun ihtiyacı olan ürünlerle cildi temizlemek gerekir. Yapmamız gereken şu, güzellik salonlarına gidip, cildimize önce derinlemesine kül bakım dediğimiz aylık bakımları yaptırmaktır. Cildimizden ölü tabakaları, siyah noktaları arındırdıktan sonra uzmanın cilt tipine göre önereceği ürünleri kullanmamız gerekmektedir. Kendi başımıza kullandığımız ürünler, genelde yarardan fazla zarara neden olmaktadır. Özellikle tonik kısmında ve temizleme, temizleme sütü ve temizleme jellerinde dikkatli olmamız gerekiyor. Kuru ve hassas ciltlerde temizleme sütü ve alkolsüz tonik kullanılmasını öneririz. Akneli ve yağlı ciltlerde temizleme jeli ve alkol içeren ürünler kullanılmasını öneririz” dedi.

Reklam
Reklam

Yaz mevsimi olduğu için güneş koruyucuların mutlaka kullanılması gerektiğini kaydeden Esmer, kullanılan malzemenin çok önemli olduğunu vurguladı. Esmer, “Aslında her mevsimde güneş kremi kullanılması gerekiyor. Özellikle bizim yöremiz kışın ayaz, yazın da keskin güneş ışınları oluyor. Ayrıca bundan sonra sıcak havalar olduğu için sürekli klimalı ortamlara maruz kalınacağından dolayı cildin nem oranının düşmesine ve kurumasına neden olur. Bulunduğunuz ortamları mutlaka bir iki saat klimayı kapatarak havalandırmak gerekir. Çünkü, klima içerideki temiz havayı sürekli bir döngü içerisine aldığı için içerideki oksijen miktarını azaltmaktadır. Bu da cildin nefes almasını engellemektedir. Cildi sürekli yıkamak, cildin temiz kalmasını sağlamak değildir. Sık sık cildi yıkayan bir insan aslında cildin kendi yağını kurutur. İki saatte bir yüzünü yıkayan insanlar var. Bu yaptıklarının temizlik olduğunu düşünüyorlar ancak, tıpkı saçın kendi yağına ihtiyacı olduğu gibi cildin de kendi yağına ihtiyacı vardır. Bu durumda cildinizi toniklerle makyajlardan arındırabiliriz. Bu cildimizin yağ dengesinin bozulmamasını sağlar. Her gün duş almak her ne kadar temizlik olarak algılansa da aslında vücudun kendi yağ dokusunu bozmaktadır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: