Özel halk otobüsleri, aktarma indirimini kabul etmiyor

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde toplanan UKOME’nin yaklaşık 3 ay önce aldığı, otobüsle raylı sistem veya raylı...

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde toplanan UKOME’nin yaklaşık 3 ay önce aldığı, otobüsle raylı sistem veya raylı sistem ile otobüs arasında 75 dakikada yapılacak 3 aktarmada uygulanacak her binişte binilen aracın ücretinden 1 lira 10 kuruş aktarma indirim kararına özel halk otobüsçülerinin uymaması Bursalıların ucuz ulaşım hakkından faydalanmasına engel oluyor.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent içindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için vatandaşları toplu ulaşım araçlarına sevk etmek adına her türlü çalışmayı yürüttüklerini kaydetti. Bu çalışmalardan birinin de toplu ulaşımda indirimli tarifeleri arttırmak olduğunu ifade eden Başkan Altepe, şunları söyledi: "Vatandaşları özel araçları yerine otobüs ve raylı sistem gibi toplu ulaşım araçlarını kullanmaya teşvik etmek istiyoruz. Bu çerçevede UKOME’nin 3 ay önce yaptığı toplantıda, otobüs ya da raylı sistem arasında 75 dakika içinde yapılacak 3 aktarmanın her birinde baz ücret olan 1.10 TL indirim yapılmasına karar verildi. Bu karar ile vatandaşlarımız yolculuğu sırasında 75 dakika içinde otobüsten raylı sisteme ve yeniden otobüse veya otobüsten otobüse geçiş yaptığında her binişten tam Bukart ile 1.10 lira, indirimli Bukart ile 0,70 lira indirim hakkı kazanıyor."

Reklam
Reklam

ÖZEL HAK OTOBÜSLERİ KARŞI
UKOME’nin 3 ay önce aldığı ve uygulamaya koyduğu karara, Özel Halk Otobüsçüleri’nin (Yeşil otobüsler) uymamakta ısrar ettiğini dile getiren Başkan Altepe, şöyle devam etti: "Halkın toplu ulaşıma sevk edilmesi amacıyla hayata geçirilen uygulama yazılım, yeşil otobüsler tarafından engelleniyor. Tüm uyarı ve ihtarlara rağmen kentteki hatlarda çalışan 355 yeşil otobüs, kararın uygulanması için validatörlerine yüklenmesi gereken programı kabul etmemektedir. Bu nedenle vatandaşlarımız bu önemli indirimden özel halk otobüslerinde faydalanamamaktadır."
Başkan Recep Altepe, indirim uygulaması konusunda özel halk otobüsçülerinin defaten uyarıldığını ve resmi olarak da tebligat gönderildiğini belirterek, "Bugüne kadar indirimli uygulamayı kabul ettiklerine dair bir mutabakata varılamamıştır. Yapılan sözleşme gereği ilk ihtardan sonra alınan kararlara uymayan özel halk otobüslerinin Bukart sözleşmesinin iptali için gerekli hukuki işlemler başlatılacaktır. Halkımızın bu konudaki mağduriyetinin ortadan kaldırmak için gerekli her türlü çalışma yapılacaktır." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz