Özel Harekat'ın silahları Trabzon’da üretiliyor

Silahta yerli üretimin kalitesini artırması, dışa bağımlılığı en aza indiriyor. Türkiye’nin en önemli vurucu gücü...

Silahta yerli üretimin kalitesini artırması, dışa bağımlılığı en aza indiriyor. Türkiye’nin en önemli vurucu gücü olan Özel Harekat Timleri artık Trabzon’da üretilen silahları tercih ediyor. Trabzon Silah Sanayi AŞ (TİSAŞ) müşteri temsilcisi Şeref Küçükkale, “TSK’ya ve Polis Teşkilatı’na ciddi satışlar yapıyoruz. TSK’ya son yapılan ihalede 18 bin 500 adet silah satışı yaptık.” dedi.
Karadenizli İş Adamları ve Sanayicileri Federasyonu (KASİF)’in düzenlediği Karadeniz Sanayi ve Ticaret Fuarı’na Trabzon Silah Sanayi AŞ de katıldı. TİSAŞ’ın standında sergilenen silahlar ziyaretçilerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Fuarın açılışına katılan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, başta olmak üzere ziyaretçiler silahlarla yakından ilgilenerek yetkililerden bilgi aldı. ‘Zigana’ marka silahların müşteri temsilcisi Şeref Küçükkale, yakaladıkları teknoloji sayesinde TSK’ya ve Polis Teşkilatı tarafından tercih edilen bir marka haline geldiklerini söyledi. Türkiye’nin yanı sıra 22 ülkeye silah ihracatı yaptıklarını söyleyen Küçükkale, ürettikleri silahların tamamen ‘yerli malı’ olduğunun altını çizdi. Küçükkale, “Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, Komando Timleri’ne ve Özel Harekat Timleri’ne ciddi anlamda satış yapıyoruz. Özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri’nden büyük ilgi görüyoruz.” diye konuştu.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yapmış olduğu ihalelerde her zaman büyük payı aldıklarını belirten Küçükkale, en son yapılan ihalede 18 bin 500 adet silah satışı yaptıklarını söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özel Harekat Timleri’nin en çok tercih ettiği modelin, ‘ZİGANA SPORT’ tipi tabanca olduğunu ve namlu özelliğinden dolayı bu silahı tercih ettiklerini söyleyen müşteri temsilcisi, sivil erkanda en çok satılan modelin ise ‘ZİGANA KC’ tipi tabanca olduğunu kaydetti.
Küçükkale, 50 farklı modelde yıllık yaklaşık 50 bin adet silah üretim kapasitesine sahip olduklarını dile getirerek, ‘Soğuk dövme metodu’ ile kendi namlularını ürettiklerini ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu yüzden kendilerini tercih ettiğini belirtti. Her ay yurt dışına düzenli silah satışı yaptıklarını dile getiren Küçükkale, “Dünya’nın silah üretiminde önde gelen ülkeleri olan Amerika, İtalya, Belçika, İspanya gibi ülkelere bile satış yapıyoruz.” dedi.
Bu ülkelerle birlikte toplam 22 ülkeye silah sattıklarını belirten Küçükkale, yurt dışına yılda ortalama 20 bin ile 30 bin arası silah satışı yaptıklarını, Dünya’nın ve Türkiye’nin en ünlü markaları ile yarış içinde olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz