Özel Harekatlı Şafak Baskını: 50 Gözaltı

Konya'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen şüphelilerin evlerine şafak vakti, 200 araçla 500 polis operasyon...

Konya'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen şüphelilerin evlerine şafak vakti, 200 araçla 500 polis operasyon düzenledi. Özel hareket polisinin kapıları kırarak içeri girdiği operasyonda kocaları cezaevinde olan çoğunluğu kadın 50'ye yakın şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği şehirde uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen şüphelileri takibe aldı. 6 ay süren teknik takip sonrası polis bugün şafak vakti operasyon için düğmeye bastı. 200 araçla 500 polis ve özel harekat polisi merkez Karatay ilçesi Yenimahalle'yi abluka altına aldı. Gün ağrırken evlere baskını gerçekleştiren özel harekat polisi koç boynuzu ile kapıları kırarak evlere girdi. Bu sırada bazı şüpheliler kaçmaya çalışırken polis tarafından yakalandı. Polis bir önceki operasyonda tutuklanan erkeklerin işlerini devralan eşlerinin de bulunduğu 50'ye yakın şüpheliyi gözaltına aldı.

Reklam
Reklam

Gözaltına alınan şüpheliler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirilerek KOM Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüpheliler arasında kadınlar dikkat çekerken, bazı kadınların hamile, bazılarının da kucaklarında çocukla gelmesi dikkat çekti. Şüphelilerin şehre uyuşturucu getirterek, sattıkları iddia edilirken polisin şuana kadar çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirdiği öğrenildi.

Geçen yıl Aralık ayında, aynı mahalleye düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 107 kişiden 73 kişi uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: