Özel İdare, Bursa’yı Yol Ağıyla Donatacak

Bursa İl Özel İdaresi, şehir genelinde toplam 621 kilometrelik yol çalışması yapacak. Bursa İl Özeli...

Bursa İl Özel İdaresi, şehir genelinde toplam 621 kilometrelik yol çalışması yapacak.

Bursa İl Özeli İdaresi, şehir genelinde asfalt ve yol yapım çalışmaları kapsamında, yaklaşık 621 kilometrelik yolu, çeşitli kaynaklardan yararlanarak yaklaşık 15 milyon TL’ye yapacak.

İl Özel İdaresi'nden edinilen bilgiye göre, ulaşım hizmetleri kapsamında 6 adet 17 kilometrelik ihaleli asfalt yapımı için 2 milyon ödenek ayrıldı. 18 değişik bölgede toplam 40 kilometrelik bir yol oranımı yapıldı. 25 noktada toplam 53 kilometrelik stabilize yol yapımı için 750 bin TL ayrıldı.

Reklam
Reklam

Bunun yanında, asfaltlama çalışmalarını da sürdüren Özel İdare, 8 noktada 28 kilometrelik 1 kat asfalt için kendi imkanlarından 6 milyon TL ayırdı. Ayrıca, yine 146 noktada toplam 488 kilometrelik bir 2. kat asfalt yapımı için KÖYDES projesinden 3 milyon 580 bin TL ayrıldı.

Bu çalışmalar kapsamında bir adet köprü için ise 1 milyon TL ödenek ayıran Bursa İl Özel İdaresi, sanat yapıları için 1 milyon 500 bin TL ödenek ayırdı. Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, en büyük hayalinin, şehirde içme suyu ve yolu olmayan bir tek yerleşim birimi kalmaması olduğunu, bu kapsamda çalışmaları sürdürdüklerini anlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: