Özel İdare’de Yangın Tatbikatı

Kastamonu İl Özel İdaresi’nde tehlikeli işlerde çalışan personele, temel işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimi...

Kastamonu İl Özel İdaresi’nde tehlikeli işlerde çalışan personele, temel işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimi kapsamında eğitim verildi.

Makine İşletme Sosyal Tesisleri Park Alanında Detam Firması yetkilisi C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Esra Koç’un verdiği seminerde genel iş sağlığı, çalışanların yasal hak ve yükümlülükleri, kişisel koruyucu malzeme seçimi, güvenlik ve sağlık işaretleri, iş kazası meslek hastalıklarının sebepleri ve iş yerindeki riskler, korunma politikaları konusunda çalışanlar bilgilendirildi.

Reklam
Reklam

Teorik olarak yangın eğitimi de verilen ve 240 çalışanın temel sağlık kontrolünden geçtiği uygulama sonunda İl Özel İdaresi çalışanları bu tip periyodik kontrollerin yapılmasından duydukları memnuniyet belirttiler. Özelikle meslek hastalıkları, sağlık taramaları ve yasal haklar konusunda bilgilendirildiklerini ifade eden çalışanlar, “Yaptığımız iş gereği sürekli risk alıyoruz. Bu çalışmalar sırasında olabilecek kaza ve diğer olumsuzlukları en aza indirebilmek için bu eğitimlerin her zaman verilmesi hem bizim hem de kullandığımız ekipmanların verimli ve sağlıklı çalışabilmesi için gereklidir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: