Özel İdare'den Spor İl Müdürlüğü’ne 110 Bin Tl Ödenek

Samsun İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor ile Gençlik Hizmetleri ve...

Samsun İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne 110 bin TL’lik ödenek mecliste kabul edildi.

Samsun İl Genel Meclisi ağustos ayı toplantısında İl Özel İdaresi’nin 2012 yılı gider bütçesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün çeşitli tertiplerinde yer alan toplam 110 bin TL ödeneğin tenzil edilerek Genel Sekreterlik bütçesi altında ödeneğe ihtiyaç duyulan tertiplere aktarılması Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporunda okunarak kabul edildi.

Reklam
Reklam

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne aktarılacak olan 110 bin TL ödenek, Kavak Futbol Sahası Suni Çim tertibinde 50 bin TL, Terme İlçesi Suni Çim Saha yapımı tertibinde 50 bin TL, Olimpik Sporcu Yetiştirme Projesi tertibinden 10 bin TL olarak kullanılacak. Buna göre 110 bin TL tenzil edilerek Genel Sekreterlik bütçesi altında bulunan araç alımı tertibine 75 bin TL, spor malzemesi alımına 25 bin TL, araç kiralama tertibine 10 bin TL aktarılması hakkındaki İl Özel İdaresi Mali İşler Daire Başkanlığı’nın 4.7.2012 gün ve 1179 sayılı teklif yazısı üzerinde ilgili Daire Müdürü ile yapılan görüşmeler neticesinde, araç alımından şimdilik vazgeçilerek Olimpik Sporcu Yetiştirme Projesi tertibinden 30 bin TL, tenzil edilerek Genel Sekreterlik bütçesi altında bulunan malzeme alımı tertibine 20 bin TL, araç kiralama tertibine 10 bin TL ödeneğin aktarılması komisyonca uygun görülerek mecliste oy çoğunluğuyla kabul edildi.

SALIPAZARI ÇOK PROGRAMLI LİSEYE 45 BİN TL ÖDENEK

Samsun Salıpazarı İlçesi Çok Programlı Hasan Çelebi Lisesi’nin bakım onarımı ve okulun çevre düzenlenmesi eksikliğinden dolayı eğitim ve öğretim olumsuz yönde etkilendiğinden Salıpazarı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce okulun çevre dolguları, eksik olan düzenlenmeleri ve zemin betonu kendi bütçe imkanları ile yapmış olup, bu sebeple 2012 yılı Salıpazarı İlçe Özel İdaresi bütçesi ortaöğretim hizmetleri tertibindeki 45 bin TL ödeneğin tenzil edilerek Salıpazarı Birlikleri Yardım tertibine aktarılması Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından uygun görülerek mecliste kabul edildi.

Reklam
Reklam

DİLAVER ATLI GÜNDEM DIŞI SÖZ ALDI

Daha sonra gündem dışı söz alan İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Dilaver Atlı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan şehit yakınları, gaziler, engelliler ve terör mağdurlarına tanınan hakların düzenlenmesi ile ilgili bazı kanunların değiştiğini belirtti. Değişikliğe göre şehit yakınlarına tanınan istihdam hakkı birden ikiye çıkarıldığını belirten Atlı, “Bu hakkı kullanabilecekler içerisine şehidimizin eşi, çocuğu ve kardeşinin yanı sıra şehidin anne ve babası da eklenmiştir. Şehit olan erbaş ve erlerin anne ve babalarında aranan malullük ve muhtaçlık şartı kaldırılmıştır. Şehitlerimizin anne ve babasına ödenen maaşa bir alt taban getirilmiştir. Böylelikle şehit erbaş ve erlerin anne veya babalarının maaşlarında azami 265 liraya kadar bir artış sağlanmıştır” dedi.

Terör nedeni ile şehit veya gazi olmuş erbaş ve erlerin kendilerine veya yakınlarına aylık bağlanırken eğitim durumuna bakılmaksızın maaşlarında iyileştirme yapıldığını ifade eden Atlı, “Böylelikle terör nedeni ile şehit veya gazi olan erbaş ve erlerin aylık hesaplanmasında pozitif ayrımcılık ilkesi gözetilmiştir. Aylıklarda azami 320 liraya kadar artış öngören bir düzenleme getirilmiştir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Terör mağdurlarına da maaş bağlandığını sözlerine ekleyen Atlı, “Terör eylemleri sebebiyle veya terörle mücadele esnasında malul olan sivillerin kendilerine, hayatını kaybeden sivillerin yakınlarına aylık bağlanmak suretiyle mağduriyetlerin giderilmesi hedeflenmiştir. Kamu işyerlerinde eski hükümlü işçi çalıştırma yükümlülüğüne, terörle mücadele kanunu kapsamında yaralanmış fakat maaşa hak kazanamayacak derecede malul olan erbaş ve erlerin de alternatifli olarak alınması düzenlenmiştir” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: