Özel İrem’den SOBİO’da Gümüş Madalya

Bursa Mustafakemalpaşa ilçesinde Özel İrem Ortaokulu öğrencisi Ali Emre Akman; Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür Turizm...

Bursa Mustafakemalpaşa ilçesinde Özel İrem Ortaokulu öğrencisi Ali Emre Akman; Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür Turizm Bakanlığı ve Fatih Koleji’nin ortaklaşa düzenlediği 9. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatları'nda (SOBİO) gümüş madalya kazandı.

İstanbul’da düzenlenen olimpiyata yüzlerce okul katıldı. Forum, sahne sanatları, Türkçe takdim, İngilizce takdim ve proje dallarında yarışan öğrenciler büyük heyecan yaşadı. Forum kategorisinde yarışan Özel İrem öğrencisi Akman, yaptığı, ‘’Toplumsal Barış ve Birlikte Yaşam’’ konulu sunumuyla gümüş madalya almaya hak kazandı.

Reklam
Reklam

Özel İrem Sosyal Bilgiler Zümre Başkanı Mukadder Durmaz’ın sorumluluğunda katılım gösteren okul, ilçeye kazandırmış olduğu başarıyla çok mutlu oldu. Konuyla ilgili görüşlerine başvurulan Durmaz, ‘’SOBİO gibi ulusal bir yarışmada başarı gösterdiğimiz için çok mutluyuz. Öğrencimizin yaptığı sunum barışa ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde çok önem arz ediyordu. Toplumsal barışa herkesin katkı sağlaması gerekir diye düşünüyorum.’’ dedi.

Okul Müdürü Veli Değerli ise kazanılan başarının önemine vurgu yaparak, Özel İrem’in bu tür başarıları alışkanlık haline getirdiğini belirtti. Okul Müdürü Değerli, başarıda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerine teşekkürlerini sundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: