Özel izinle cenazede

Balyoz davasının tutuklu sanığı Orgeneral Bilgin Balanlı’nın kayınpederi Nur Kemal Balkın, dün son yolculuğuna uğurlandı.

GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde vefat eden Balkın için Ataköy 5’inci Kısım Camisi’nde tören düzenlendi. Cenazeye özel izinle katılan Balanlı, eşi İffet, oğlu İmre ve kayınvalidesi Melahat Balkın’la birlikte taziyeleri kabul etti. Balanlı basın mensuplarına, “Geldiniz. Çok sağolun. Teşekkürler” dedi. Cenazeye sivil araçla gelen Balanlı’ya sivil jandarmalar eşlik etti. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten’in de katıldığı cenazeye, İrticayla Mücadele Eylem Planı davası kapsamında tutuklu yargılanan Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu çelenk gönderdi. Balkın’ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Büyükçekmece Yeni Mezarlığı’na defnedildi. Camide, eski Tamek Yönetim Kurulu üyesi Günseli Güler Şengör’ün de cenaze namazı kılındı. Akrabasının cenazesine katılan Prof. Dr. Celal Şengör, Balanlı’ya da taziyede bulundu.

Reklam
Reklam

Çiçek’e yine izin yok

Emekli Albay Dursun Çiçek ise ağır hasta annesini ziyaret için yine izin alamadı. İstanbul 13’üncü Ağır Ceza’daki İnternet Andıcı davasının dünkü duruşmasında Çiçek’in talebi, Balyoz davasında olduğu gibi reddedildi. (DHA)