Özel kalemin odasında silahlar konuştu: 1 ölü

Kilis Belediyesi'nde yaşanan silahlı kavgada, belediye başkanının makam şoförü hayatını kaybederken, Park ve Bahçeler Müdürü ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut'un makam şoförü Mustafa Çetin (27) ile Park ve Bahçeler Müdürü Ali Deli, özel kalemde bilinmeyen bir nedenle tartıştı. Tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine Çetin ve Deli, yaralandı.

Personel tarafından belediye araçlarıyla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan makam şoförü Mustafa Çetin yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis ekipleri, olayın ardından belediye binasını boşalttı.

Reklam
Reklam

Belediye çalışanları ve yaralı yakınları, olayın ardından Devlet Hastanesi'ne akın etti. Hastane önünde büyük bir kargaşa yaşanırken, polis hastanenin tüm kapılarını kapatarak içeri kimseyi almadı.

Kilis Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarının büyük bölümü hastaneye kaydırılırken, Emniyet Müdürü Atalay Sönmez, telsizden Çetin ve Deli'nin evlerinin çevresinde tedbir alınması talimatını verdi. Sönmez, daha sonra hastaneye gelerek, olay hakkında bilgi aldı.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut'un, bir toplantıya katılmak üzere Vali Nevzat Turhan ile birlikte İstanbul'a gittiği öğrenildi.