Özel Maden Ocağı İşçileri Zonguldak’a Yürümek İstedi

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Kandilli Beldesi’nde faaliyet gösteren özel maden ocağı işçileri bağlı bulundukları sendikanın anlaştığı...

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Kandilli Beldesi’nde faaliyet gösteren özel maden ocağı işçileri bağlı bulundukları sendikanın anlaştığı toplu sözleşme şartlarına tepki göstermek amacıyla Zonguldak’a yürümek istedikleri öğrenildi. Madencilerin yürüyüşünün Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ve Jandarma yetkilileri tarafından engellendiği ifade edildi.

Kdz. Ereğli ilçesi Kandilli Beldesi’nde faaliyet gösteren özel maden ocağı işçileri bağlı bulundukları GMİS Genel Merkez Yöneticilerinin imza attıkları toplu sözleşme şartlarına tepki göstermek amacıyla bu gün saat 16.00’da Zonguldak’a yürümek istedikleri belirtildi. 16.00 vardiyasından çıkan ve 16.00 vardiyasında ocağa inmek için toplanan işçiler sendika genel merkezinin ücretlere birinci 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 4, ikinci yıl ise altışar aylık dilimlerde TÜFE oranında zam yapılmasını işveren ile imza altına almasına tepki gösterdikleri bildirildi.

Reklam
Reklam

Ocak önünde toplanan yaklaşık 600 kadar maden işçisi kapıdan çıkarak yürüyüşe geçtikleri, bu sırada işçilerin yanına gelen GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu kendilerini ikna etmeye çalıştığı ifade edildi.

İHA muhabirine konuşan GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu işçilerin Zonguldak’a yürümelerini kendilerini ikna ederek engellediklerini söyledi. Mutlu açıklamasında “Genel merkezimiz toplu sözleşmeyi imzalamış. Burada çalışan madenci arkadaşlarımızda buna tepki göstermek için Zonguldak’a yürümek istediler. İmzalanan toplu sözleşmenin bizimde içimize sinmediğini ancak Zonguldak’a yürümenin çözüm olamayacağını madenci arkadaşlarımıza anlattık. Tepkilerini demokratik yollardan daha farklı şekillerde gösterebileceklerini ifade ettik. Jandarma yetkilileri de işçilerimizle konuştu. İşçilerimiz yürüyüşten vazgeçtiler “dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: