Özel Nil Koleji'nden Öğrencilerine İngilizce Kış Okulu

Diyarbakır Özel Nil Koleji, açtığı kış okulunda öğrencilerine Nil English Acedemy işbirliği ile İngilizce eğitimi...

Diyarbakır Özel Nil Koleji, açtığı kış okulunda öğrencilerine Nil English Acedemy işbirliği ile İngilizce eğitimi vermeye başladı.

Diyarbakır Özel Nil Koleji, öğrencilerin öz güvenini geliştirmek ve motivasyonunu artırmak, kurum öğretmenlerinin çalışmalarına katkıda bulunmak ve öğrencilerin İngilizceyi sadece akademik bir ders olarak değil, uygulamalı bir beceri olarak görmelerine katkı sağlamak amacıyla kış okulu düzenledi. Okul yönetimi, öğrencilere öğrendiklerini pratiğe dökme konusunda cesaretlendirmek için Nil English Academy kalitesiyle yabancı dilini geliştirme fırsatı sundu. Bunun için iletişimsel etkinlik ağırlıklı, konuşma pratiği, şarkılar, oyunlar, bilgi araştırma, tartışma, faaliyet sahne canlandırmaları gibi metotlarla 'Kış Okulu' uygulaması yaptı. Kış okulu uygulamasında görev alan öğretmenler; ana dili İngilizce olan, alanında uzman, tecrübeli, konusunda deneyimli, dünyanın çeşitli ülkelerinde görev almış, farklı kültürleri tecrübe etmiş öğretmenlerden seçildi.

Reklam
Reklam

Nil Koleji İngilizce öğretmeni Recep Kepenek, programın öğrenci merkezli eğitim anlayışı ile kendi yaş ve seviyesine uygun sınıflarda ana dili İngilizce olan akademik kariyere sahip öğretmenlerle yapıldığını söyledi. Kepenek, "Ders içi ve ders sonrası pratik yapma imkânı bulduk. Alışveriş merkezlerinde uygulamalı eğitim, geziler, 3D sinema seyretme, kapalı yüzme havuzunda yüzme ve eğlenme fırsatı yakaladık. Ayrıca kelime bilgilerini zenginleştirmeyi hedefleyen oyunlar, yarışlar, şarkılar ve farklı kültürleri tanıma fırsatını öğrencilerimize sunduk." diye konuştu.

Nehir Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yılmaz Demir ise şunları söyledi: "Kış okulunun düzenlenmesindeki amaçlarından birisi öğrencilerin yabancı öğretmenlerle iletişime geçerek özgüvenlerini geliştirmektir. İngilizce Kış Okulu'nda tamamen İngilizce hâkim, öğrenciler daha verimli bilgiler ediniyor ve kamplarda İngilizceyi doğal yollarla ve günlük deneyimlerden yola çıkılarak öğreniyorlar."

Kış okulu programında İngiltere’den Diyarbakır'a gelen Caitlyn Charleston, Jhon Foulk ve Jennifer Scinto isimli öğretmenler bir hafta boyunca öğrencilerle eğlenceli vakit geçirdi. Kursun sonunda yapılan sertifika törenine katılan öğrencilere belgelerinin yanı sıra sürpriz hediyeler de verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: