Özel Nisa Rehabilitasyon Merkezi'nden yarıyıl etkinliği

Serik Özel Nisa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin hazırlamış olduğu ‘Yarıyıl Karne Şenliği' adlı...

Serik Özel Nisa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin hazırlamış olduğu ‘Yarıyıl Karne Şenliği' adlı program Özel Toros Kaynak Koleji Konferans Salonu'nda yapıldı. Reha Yeprem'in sunuculuğunu yaptığı Program, Serikli vatandaşlar tarafından beğeni ile izlendi. 130 öğrenci, geçirdikleri bir dönemin karşılığı olan karnelerini Reha Yeprem’in elinden aldı.

Antalya Serik Özel Nisa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören öğrenciler, hazırlamış oldukları birbirinden güzel tiyatro, skeç, şiir, dans gösterileri, piyes ve türküleri davetlilere sundu. 161 özürlü bireye eğitim verdiklerini açıklayan Özel Nisa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdiresi Selma Tayfur, "Böyle bir organize yapmakla son derece mutluyuz. Bu çocuklarımızın da biz de varız demeleri bizleri duygulandırıyor. Bu nedenle böyle bir etkinlik hazırlamayı düşündük, bu çocukların neler yapabileceklerini insanlara ve topluma göstermeyi amaçladık.” dedi.

Reklam
Reklam

Her insan yaşadığı sürece engelli adayı olduğunu belirten Özel Nisa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Hüseyin Kuşçu, şöyle konuştu: "Doğuştan engelli olunduğu gibi daha sonradan da çeşitli nedenlerle insanlar engelli olabiliyor. Burada eğitimin önemi çok fazla bu vatandaşlarımızı eğitebildiğimiz kadar eğitilmelidir. Burada aileye görev düştüğü kadar toplum ve bizlere de görev düşmektedir.”

Engellilere yardımcı olmak ve şefkat göstermek herkesin görevi olduğunu belirten Serik Kaymakamı Ahmet Ümit, “Ülkemizde yüzde 12 oranında engelli vatandaşımız var. 74 milyon nüfusa sahip ülkemizin yüzde 12 engelli olması dünyanın birçok ülkesinin nüfusundan fazla olduğunu gösteriyor. Devletimizin son yıllarda engelli vatandaşlarımızın daha fazla yanında olduğunu hissediyoruz. Bütün engellilerin hayatına engel olacak engellerin kaldırılması amacıyla çalışmalar yapılıyor, buda bizleri sevindiriyor.” dedi.

Reha Yeprem'in sunuculuğunu yaptığı programa, Serik Kaymakamı Ahmet Ümit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Feyzullah Korkut, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş takıldı. Program sonunda etkinliğe katkı sağlayanlara plaket verildi. Programın ardından Reha Yeprem Seriklilere şiir dinletisi sundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz