Özel okul sınav sonuçları açıklandı

İSTANBUL (İHA) - Özel Okul Sınav sonuçları, Odakule'de düzenlenen bir toplantı ile Sınav Yürütme Kurulu Başkanı Yusuf Tavukçu tarafından açıklandı. 21 bin 447 kişinin girdiği sınavda 3 bin 149 öğrenci özel okullara girmeye hak kazandı. Sınavda Balıkesir Özel Özcan İlköğretim Okulu öğrencisi Mert Gümren, tüm soruları doğru cevaplayarak birinci oldu. Sınavda, 1 kişinin sınavı iptal edilirken, kopya çektikleri belirlenen 2 öğrencinin de sınavları geçersiz sayıldı.

Balıkesir'den sınava giren Mert Gümren'in tüm soruları yaparak 828 bin 288 puanla birinci olduğunu açıklayan Yusuf Tavukçu, "Mert Gümren, Balıkesir Özel Özcan İlköğretim Okulu mezunu. İstanbul Beşiktaş Amerikan Robert Koleji'ni kazandı. 4 tane 2. var. Hasan Tan İlköğretim Okulu'ndan 822 bin 053 puanla sınavı kazanan Buğra Akaslan, Diyarbakır'dan Özel Yeni Ortadoğu İlköğretim Okulu öğrencisi aynı puanla Kadir Girişen, Ankara TED Koleji'nden Sercan Ö. Arık yine aynı puanla ve Urfa Özel Çağlayan İlköğretim Okulu Korukent'ten Orhan Erboğa da aynı puanla 2. olan öğrenciler. 2 tane de 3. var. Adem Çelik İlköğretim Okulu öğrencisi Ufuk Aydoğdu ve Bursa'dan Özel Emine Örnek İlköğretim Okulu öğrencisi Alper Nizamoğlu. Dereceye giren öğrencilerin tercihi Beşiktaş Amerikan Robert Koleji" dedi.

Reklam
Reklam

Ankara dışındaki tüm illerde kayıtların asil ve yedek sistemine göre yapılacağını söyleyen Tavukçu, "Sınavda yüzde 71'lik özel okul başarısı var. İlk 10'da olan öğrenci sayısı 18 ve İstanbul dışında başarı oranı daha yüksek. Bu başarı bireysel bir çabadır. Erkek öğrencilerin başarısı ise kızlara göre daha fazla. Yüzde 61 oranında erkekler daha başarılı. Sınava girenlerden 9 bini özel okul, 12 bini de devlet okulundan" şeklinde konuştu.