Özel okullar sınavı OKS ile birleştirildi

Türkiye Özel Okullar Derneği Sınav Yürütme Kurulu Başkanı Nurullah Dal, özel okullar sınavının, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) düzenlediği Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) ile birleştirildiğini, ancak başvuru ve yerleştirmenin ayrı yapılacağını bildirdi.

MEB'in, fen, Anadolu ve sosyal bilimler liseleri ile bazı meslek liselerine ve diğer bakanlıklara bağlı liselere öğrenci yerleştirmek amacıyla düzenlediği OKS'ye, özel okullar sınavı da dahil edildi. Sınavın birleştirilmesine ilişkin duyuru, derneğin internet sitesinden de yapıldı.

Reklam
Reklam

Dal, 15 yıldan bu yana özel okullara yerleştirilecek öğrenciler için sınavı düzenlediklerini belirterek, ancak bu yıl özel okullar sınavının, başvurular ve yerleştirme hariç OKS ile birleştirildiğini belirtti. Birleştirme ile ilgili işlemlerin 23 Aralık 2005'de netleştiğini bildiren Dal, özel okullar sınavının birleştirildiği OKS'nin 11 Haziran 2006 yapılacağını anımsattı.

Özel okullar sınavı için başvuruların, OKS'nin başvuru tarihi olan 30 Ocak-28 Şubat 2006 tarihleri arasında alınacağını kaydeden Dal, şu bilgileri verdi: "OKS'nin başvuruları internet üzerinden yapılıyor. Bizim sınav kılavuzu ayrı olacak ve internet üzerinden değil, yine sınav kılavuzu ve başvuru belgeleriyle yapılacak. OKS'ye başvurunun yapılacağı internet sitesinde özel okullar için başvurmak isteyenlerle ilgili de bir açıklama, özel okulların listesi ve sınav kılavuzlarının nerelerden alınabileceği yer alacak. Öğrenciler hem OKS'ye hem de özel okullara başvurabilecek."

Yerleştirmenin de ayrı yapılacağını ifade eden Dal, özel okullara girmek isteyen öğrencilerin puanlarının OKS'den ayrı bir katsayıyla hesaplanacağını, böylece özel okullara ayrı bir puanla yerleştirme yapılacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Dal, OKS'de öğrencilerin sınavdan sonra tercih yaptıklarını, kendilerinin bundan farklı olarak okul tercihlerini başvuru sırasında alacaklarını bildirdi.

Öte yandan, Özel Okullar Sınavı'nın OKS ile birleştirilmesiyle, ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği tüm sınavlar "tek sınav" altında toplanmış oldu.