‘Özel radyo ve televizyonların elektriğinden TRT payı kaldırılsın’

Türkiye Radyo ve Televizyon Yayıncıları Federasyonu (RATEF) Genel Başkan Yardımcısı İskender Doğan, özel radyo ve...

Türkiye Radyo ve Televizyon Yayıncıları Federasyonu (RATEF) Genel Başkan Yardımcısı İskender Doğan, özel radyo ve televizyonların elektrik faturasına eklenen yüzde 2'lik TRT payının kaldırılmasını istedi.
Bu payla TRT’yi beslediklerini ifade eden Doğan, “Anadolu’da basın kuruluşları, yarı aç yarı tok, fedakârca, mesai kavramı gözetmeksizin çalışarak yayıncılık yapmaya çalışıyor. Çoğu zaman SGK primini zamanında yatıramıyor. Çalışanlarının ücretlerini, elektrik faturalarını ödemekte güçlük çekiyor. Ödeyemedikleri bu faturalara yansıtılan gecikme zamlarıyla da zor durumda kalıyorlar.” dedi. Özel kuruluşlar zor durumda yayıncılık yaparken devlet desteğini alan TRT’nin bir işi 10 kişiye yaptırdığını öne süren Doğan, “TRT hatır için ve siyasetçilerin devreye girmesiyle işe alınanlarla birlikte 8 bin çalışanıyla dev bir kamu iktisadi teşebbüsü durumunda. Elektriğin hovardaca kullanıldığı, kaynakların israf edildiği bir kurum.” şeklinde konuştu.
“TRT’nin hangi programını halkımız ilgiyle takip ediyor? Hangi programı halkta bağımlılık yaptı?” diye soran İskender Doğan, şunları kaydetti: “Hangimiz TRT haberlerine aboneyiz? Dünyanın neresinde, devletin 10 tane televizyon kanalı var? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum, lütfen yüzde 2'lik TRT payını iptal ediniz. Sırtımızdaki TRT kamburunu kaldırınız. Özel radyo ve televizyonların özgür yayın yapabilmesi, ekonomik olarak güçlenmeleriyle mümkündür.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz