Özel Safvet İlköğretim Okulu Velileri De Sınavda Ter Döktü

Özel Safvet İlköğretim Okulu, çocuk eğitim sürecine katkıda bulunmak ve yeni 4+4+4 eğitim sürecinde yeniliklere...

Özel Safvet İlköğretim Okulu, çocuk eğitim sürecine katkıda bulunmak ve yeni 4+4+4 eğitim sürecinde yeniliklere yardımcı olmak amacıyla okul velilerine yönelik programlarını devam ettiriyor. Okul Müdürü İsmail Göbül, öğrenciler yanında velilere kitap okuma bilinci kazandırmak adına kitap okuma yarışması düzenlediklerini belirtti.

Konu hakkında açıklama yapan Okul Müdürü İsmail Göbül, ailenin, çocuğun ilk eğitim yuvası olduğunu ifade ederek, çocuk yetiştirmenin çok kutsal, önemli ve zor bir görev olduğunu hatırlattı. Göbül, "Aileler, çocuğun özellikle bilinçaltı gelişim süreci olan 0-6 yaş döneminde ve yaşamının diğer gelişim evrelerinde çocuğun psikososyal ve kişilik gelişimine yön vermektedirler. Tüm bu süreçlerde anne babanın, her çocuğu ayrı bir dünya kabul edip onların ruh dünyalarına inmeleri gerekir. Ancak bu şekilde çocuğun kişilik ve psikososyal gelişimine doğru yön verilebilir. Eğer çocuğun psikososyal ve kişilik gelişimi sağlam temeller üzerine oturtulursa ancak o zaman topluma faydalı bireyler kazandırılabilir. Bu nedenle çocuk yetiştirmek çok hassas ve üzerinde durulması gereken bir konudur. Her bir çocuğu ayrı bir dünya olarak kabul edip, onların ruh dünyasına inebilmek, ancak eğitim, anne baba bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesi ile olacaktır.” dedi.

Reklam
Reklam

Safvet Koleji olarak, öğrencilerin yanında velilere kitap okuma bilincini kazandırmak ve çocuklarına olumlu yaklaşma adına kitap okuma yarışması düzenlediklerini açıklayan Göbül, "Bu süreçte Ali Çankırılı’nın 'Çocuğa Söz Geçirme Sanatı' adlı kitabını velilerimiz okudular ve kitapla ilgili sınav yapıldı. Sınav sonucunda birinci olan velimiz Emine Babacan, ikinci olan velimiz Yasemin Şen, üçüncü olan velimiz Gonca Turan oldu. Dereceye giren velilerimiz okul yönetimi tarafından ödüllendirildi. Program sonunda velilere kokteyl düzenlendi." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz