Özel Sanko Okulları, "first Lego Ligi" Bölge Şampiyonu Oldu

Özel Sanko Okulları, Türkiye Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen "First Lego Ligi (FLL) Türkiye 9....

Özel Sanko Okulları, Türkiye Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen "First Lego Ligi (FLL) Türkiye 9. Sezon Turnuvası"nda, bölge şampiyonu oldu.

Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi’nde yapılan turnuva, Özel Sanko Okulları ev sahipliğinde gerçekleştirildi. "Yaşlanan nüfusa genç çözümler" teması ile düzenlenen turnuvaya, Gaziantep ile birlikte Kayseri, Niğde, Mersin, Şanlıurfa, Zonguldak ve Hatay illerinden 16 takım katıldı. Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir ve Gaziantep’in bölgeleri temsil ettiği yarışmada, takımlar robot performans, proje, takım çalışması alanlarında değerlendirildi. Takımlar oluşturdukları robotlara 2,5 dakikada kendilerine verilen görevleri yaptırırken, tema ile ilgili hazırladıkları araştırmayı oluşturdukları proje çerçevesinde, jüriye sundular. Sinema ve tiyatro oyuncusu Hakan Bilgin’in sunduğu yarışmanın ödül töreninde konuşan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, organizasyonda emeği geçenlere ve özellikle Özel Sanko Okulları’na desteğinden dolayı teşekkür etti. Serin, “En kalıcı öğrenmenin yaparak, yaşayarak gerçekleştiği öğrenme şekli olduğunun en güzel örneğini oluşturan bu yarışmadan öğrenciler, geniş bir tecrübe ve bilgi birikimi ile ayrılacaklardır. 16 takımın 140 öğrenci ile yer aldığı yarışmada, bu öğrenciler arasından geleceğin mucit ve bilim adamlarının çıkacağına inanıyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Böyle bir çalışmaya ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade eden Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu da, dünyada 'öğrenen okul'u, yani takım çalışmasını, prensipleriyle uygulayan ilk okul olduklarını belirtti. Köylüoğlu, gençlere hitaben, "Bilim olmadan teknoloji olmaz. Bugün burada bulunan siz öğrenciler farklısınız, ayrıcalıklısınız. Bunu zaman içerisinde hayata atıldığınızda anlayacaksınız. Yaptığınız çalışmalarla bilgiyi üretime dönüştürdünüz, fark yarattınız" diye konuştu.

Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Habib ise, öğrencilerin FLL’de bilimin kolayca erişilebilir ve eğlenceli bir yol olduğunu deneyimlediklerini ifade ederek, geleceğin bilim insanı, matematikçisi, mühendisi, girişimcisi olmak için akranlarına, kardeşlerine ilham olduklarını belirtti. Habib, FLL’nin rekabeti değil takım çalışmasını öne çıkardığının altını çizdi. Turnuvada, Özel Sanko Okulları’ndan yarışmaya katılan öğrenciler Berke Bektaşoğlu, Rana Uygun, Eren Ögücü, Cevdet Özen, Eren Karakullukçu, Kutay Ökten, Emircan Buldan, Oğuzhan Özkur ve Arda Gökçek’den oluşan "SANÇO-2" takımı, Bölge Şampiyonu olarak şampiyonluk kupası ve madalyası almaya hak kazandı. Takıma ödülünü, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin verdi. "En iyi Araştırma" ödülü alan Bora Çarpınlıoğlu, Efe Kuday, İbrahim Bartık, Alican Ekşi, Lidya Şahin, Ömer Kuyucu, Berke Aksun, Sermet Atay, Arda Sabahlar, Tunç Demirçubuk'tan oluşan SANÇO-1 takımına ise ödülü, jüri heyeti tarafından takdim edildi. Dereceye giren takımlar, 16-17 Mart tarihlerinde İstanbul’da yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Ayrıca, turnuva sonunda Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Habib, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu’na, yaptıkları ev sahipliği ve katkılarından dolayı teşekkür plaketi sundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz