Özel Şehzade Mehmet İlköğretim'deki deprem tatbikatı gerçeği aratmadı

Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu’nda düzenlenen...

Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu’nda düzenlenen deprem tatbikatı gerçeği aratmadı. 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyal düzenlenen tatbikata Manisa İtfaiye Müdürlüğü, 112 Acil Sağlık ekipleri ve öğrenciler katıldı.

Siren çalmasıyla birlikte öğrenciler, öğretmenlerinin kontrolünde hızlı bir şekilde okulun bahçesine çıktı. Yaralı olarak mahsur kalan öğrenciler, arkadaşları tarafından omuzlarda, sırtta ve sandalyelerde temsili olarak dışarıya çıkarıldı. Bunlara 112 ekipleri müdahale etti. Çatıda mahsur kalan yaralılar ise halatlara bağlanan sedyeyle indirildi. Ayrıca itfaiye ekiplerinin yaktığı ateş, yangın söndürme tüpüyle öğrenciler tarafından söndürüldü.

Reklam
Reklam

AFAD Şube Müdürü Cemalettin Altay, talep edilmesi durumunda bütün okullarda tatbikat yaptıklarını söyledi. Bu tatbikatları öğretmenlerin bilinçlenmesi, öğrencilerin de depreme duyarlı hale gelmesi ve muhtemel bir depremde telaşa kapılmaları için düzenlediklerini belirten Altay, “Amacımız, öğretmenleri ve öğrencileri bu konuda eğitmek. Tatbikatlar sayesinde öğrenciler, bir depremde ne yapmaları gerektiğini öğreniyor. Ayrıca deprem konusunda eğitim de veriyoruz. Talep eden her okulda bu tatbikatları yapamaya devam edeceğiz.” dedi. Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu Müdürü Muzaffer Yılmaz da öğretmen ve öğrencileri bilinçlendirme ve bilgilendirme adına çok faydalı bir tatbikat yapıldığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz