Özel Sektörün Kredi Borcu Azaldı

Merkez Bankası, "Özel Sektörün Yurtdışından Sağladığı Kredi Borcu Gelişmeleri Temmuz” gelişmelerini açıkladı. Temmuz sonu itibarıyla,...

Merkez Bankası, "Özel Sektörün Yurtdışından Sağladığı Kredi Borcu Gelişmeleri Temmuz” gelişmelerini açıkladı. Temmuz sonu itibarıyla, özel sektörün yurtdışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu 2011 yılı sonuna göre 1,3 milyar dolar, bir önceki ay sonuna göre 1,6 milyar dolar azalışla 125,9 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

Borçluya göre, dağılım incelendiğinde, bir önceki yıl sonuna göre bankaların kredi biçimindeki borçlanmaları 1,7 milyar dolar azalırken, tahvil biçimindeki borçlanmaları 993,3 milyon dolar arttı. Bankacılık dışı finansal kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmalarının 711,9 milyon dolar arttığı gözlendi. Söz konusu dönemde finansal olmayan kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmalarında ise 1,8 milyar dolar azalış gözlendi.

Reklam
Reklam

Alacaklıya göre dağılım incelendiğinde, Temmuz sonu itibarıyla tahvil hariç toplam kredi borcunun yüzde 90,5’ini oluşturan özel alacaklılara olan borcun 2,1 milyar dolar; yüzde 9,5’ini oluşturan resmi alacaklılara olan borçların bir önceki yıl sonuna göre 195,3 milyon dolar azaldığı gözlendi. Finansal olmayan kuruluşların, 2012 yılı Temmuz sonu itibarıyla Türkiye’de yerleşik bankaların yurtdışı şube ve iştiraklerinden sağlamış oldukları kredi stoku 2011 yılı sonuna göre 1,9 milyar dolar azalarak 19,9 milyar dolar olarak gerçekleşirken, yabancı ticari bankalardan sağlamış oldukları krediler de 1 milyar dolar azalarak 37 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: