Özel Sporcuların Hedefi Birincilik

Konya’da düzenlenecek 4. INAS Dünya Bisiklet Şampiyonası’nın açılış konserini verecek olan ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu,...

Konya’da düzenlenecek 4. INAS Dünya Bisiklet Şampiyonası’nın açılış konserini verecek olan ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu, “Sporculardan her konuda birincilik bekliyorum. Ama ilk önce centilmenliğin birinciliğini bekliyoruz” dedi.

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu’nun (TOSSFED) ve Dünya Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu’nun (INAS) ortaklaşa düzenlediği “4. INAS Dünya Bisiklet Şampiyonası”nın açılış konserini verecek olan ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu, böyle bir organizasyonun açılış konserini yapmanın kendisine çok yakıştığını ifade etti. Bugüne kadar yapmış olduğu ve üstlenmeye çalıştığı misyonlarla konserinin örtüştüğünü dile getiren Tuluyhan Uğurlu, açılış konseri için çok güzel bir repertuar hazırladığını aktardı. Bu akşam ünlü müzisyen Murat Toraman ile birlikte “Güneş Ülke Anadolu” isimli esirini seslendireceğini belirten ünlü Piyanist Uğurlu, “Bütün Konyalı hemşerilerimi bekliyorum. Bu organizasyon bence çok özel bir şey. Hakikaten özel sporcuların, özel ruhlarını kattığı ve özel bir sanatçı olarak benim kendi özel duygularımı da kattığım çok önemli bir organizasyon” dedi.

Reklam
Reklam

“BÖYLE BİR ORGANİZASYON KONYA’YA ÇOK YAKIŞTI”

Bisikletin doğayla en barışık olan en güzel sporlardan biri olduğunu kaydeden Uğurlu, “Dünyanın dört bir yanından insanların gelip Konya’da böyle bir organizasyonda yer almaları Konya’ya da yakıştı bence. Mesela Hz. Mevlana’ya, onun misyonuna çok yakıştı. Dolayısıyla tüm bu yakışmışlıkların içinde sanatında taçlanması anını umarım konserle gerçekleştireceğiz. Zaten spor ilim ve sanat birlikte yürürler. Bunların birisi eksik olduğu zaman o ülkedeki gelişim yok demektir. Dolayısıyla çok başarılı güzel bir organizasyon güzel katılımcılar güzel insanların yer aldığı bir organizasyonda yer almaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Sporculardan her konuda birincilik beklediğini ifade eden Piyanist Uğurlu, “Ama ilk önce centilmenliğin birinciliğini bekliyoruz. Onun haricinde de branşlarında her zaman birincilik. Hiç ikinci olmamak hep birinci olmayı bekliyoruz. Tuluhan Uğurlu, bugüne kadar hiç ikinci olmadı hep birinci olmayı arzuladı. Ve bunu çoğu zaman başardı. Ümit ederim ki çocuklarımız da öyle. Ama diğer sporcularımızla diğer ülkeden insanlarını da kucaklayarak, onları da alkışlayarak birlikte paylaşımla umarım Konya’ya çok güzel günler yaşatırız diye düşünüyorum” dedi.

Reklam
Reklam

“HEDEFİMİZ BİRİNCİLİK”

Mili Takım Antrenörü Ergün Esenkaya, üç kategoride hep birincilikleri hedefleyen bir ekibe sahip olduğunu belirterek, “Şimdiye kadar ikinciliklere üçüncülüklere sevinmeyen hep üzülen ekiplerden oluştuk. Hedefimiz birincilik ve etrafını doldurmak. İnşallah bunu başaracak güçteyiz. Bunu da başaracağız” şeklinde konuştu.

Hedeflerinin birincilik olduğunu dile getiren sporcularda, hep bir ağızdan “Kırmızı-beyaz, en büyük Türkiye” diyerek antrenörleri Ergün Esenkaya’yı omuzlara aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: