ÖZEL | Ümit Karan: Galatasaray'ın derbideki anahtar kelimesi 'sakinlik' olmalı

Makedonya'da Shkupi'yi çalıştıran Milli Takım ve G.Saray'ın eski golcüsü Ümit Karan, Beşiktaş - G.Saray derbisi öncesi Goal Türkiye'ye konuştu.

Pazar akşamı saat 20:00'de oynanacak Beşiktaş - Galatasaray derbisi için geri sayım sürüyor. Şampiyonluk yarışını da çok yakından ilgilendiren karşılaşmada Galatasaray deplasmanda kazanıp Başakşehir'in peşini bırakmak istemeyecek. Beşiktaş ise taraftarı önünde rakibini devirip 'ben de varım' mesajı vermek isteyecek.

Şimdilerde Makedonya'nın Shkupi takımının teknik direktörlüğünü yapan Milli Takım ve Galatasaray'ın eski futbolcusu Ümit Karan , Beşiktaş - Galatasaray derbisi öncesinde düşüncelerini Goal Türkiye 'den Oğuz Öztürk ile paylaştı.

Reklam
Reklam

"Galatasaray için anahtar kelime: Sakinlik"

Galatasaray için Vodafone Park'ta oynanacak Beşiktaş derbisinin kolay geçmeyeceğinin altını çizen Ümit Karan, "Beşiktaş, Sarpsborg maçında harika bir geri dönüşe imza attı. Galatasaray'ın karşısına oldukça moralli çıkacaklar. Galatasaray'ın en büyük kozu, bu maçta sakin kalıp soğukkanlı davranması olacak. Terim ve öğrencileri defansta fazla hata yapmayıp açık vermezse, Beşiktaş deplasmanından en kötü beraberlikle dönebileceklerini düşünüyorum. Galatasaray bu deplasmanı kaldırabilecek tecrübeye de sahip" dedi. Karan, Galatasaray'ın seyirci baskısı ile de mücadele etmesi gerektiğinin de altını çizdi.

"Muslera çok önemli"

Beşiktaş'ın bireysel olarak değil takım olarak çok iyi işler yapabildiğini söyleyen Ümit Karan, "Galatasaray'da kalede Fernando Muslera'ya şok büyük işler düşecek. Onun performansı sonucu direkt etkileyebilir" ifadelerini kullandı.

"Forvet alınmaması Galatasaray'a zarar verdi"

Galatasaray'ın son dönemdeki kötü gidişini de değerlendiren Ümit Karan, "Tabii ki sezon başı forvet alınmaması Galatasaray'a zarar verdi. Gomis de gidince zarar büyüdü. Taraftar da tabii ki iyi bir transfer bekliyor ancak finansal durumları da değerlendirmek lazım." diye konuştu. Karan, Galatasaray'ın acil olarak forvet transferi yapması gerektiğinin de altını çizdi.

Reklam
Reklam

"Galatasaray'ın forması bile şampiyonluğa oynar!"

Galatasaray'ın bu sene transferlerde sıkıntı yaşamasına rağmen her daim şampiyonluk yarışında olacağının da altını çizen Ümit Karan, "Galatasaray'ın sadece forması, Türkiye'de şampiyonluğa oynayacak kapasitede..." dedi.

Son olarak, bugün kendisine fırsat verilse ve Galatasaray'ın başına geçse ilk olarak yapacağı işlerden de bahseden Karan, "Kolay deği tabii... Ancak kadro gençleştirilebilir. U19, U20'den gençler ön plana çıkartılabilir. Biraz fisiksel güç ve bir iki de iyi transferle de Galatasaray'daki sıkıntının tamamen biteceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.