(özel) Yahşihan’da Ramazan Hazırlıkları

Kırıkkale’nin Yahşihan İlçe Belediye Başkanı Ahmet Sungur, yaklaşan Ramazan ayı öncesi ilçeyi sinek ve haşerelere...

Kırıkkale’nin Yahşihan İlçe Belediye Başkanı Ahmet Sungur, yaklaşan Ramazan ayı öncesi ilçeyi sinek ve haşerelere karşı ilaçlattı.

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde Ramazan ayı öncesinde hazırlıklar başladı. İlçede ilk olarak halkın sinek ve haşerelerden uzak bir ay geçirmesi için belediye tarafından ilaçlama çalışması başlatıldı. Başta Yahşihan ilçe merkezi olmak üzere Yenişehir, Kırıkkale Üniversitesi B Girişi, Öğrenci Yurtları, Hacıbey TOKİ, Yahşihan TOKİ, Eryapı Konutları, Asude Konutları, Askeri Lojmanlar, Polis Meslek Yüksek Okulu, YİBO, Camiler, Belediye Parkları, Okullar ve ilçedeki tüm çöp konteynırları sinek, sivrisinek, akrep gibi kene, kara böcek haşerelere karşı ilaçlandı.

Reklam
Reklam

İlçedeki ilaçlama çalışması hakkında bilgi veren Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, “Ramazan ayı hazırlıkları kapsamında ilçemizde yaşayanların daha rahat bir ay geçirmeleri için ilçemizin tamamını çöp konteynırlarına kadar her tarafını, gerek sivrisinek gerekse kene ilaçlamasına karşı ilaçlatıyoruz. Çalışmalarımız şu anda Yenişehir Mahallesi Hacıbey TOKİ bölgesinde bitirdik. Bu gün itibari ile Yahşihan Merkez olmak üzere tüm alanları ilaçlatarak çalışmalarımızı Ramazan Ayı öncesinde bitireceğiz” dedi.

İlaçlamanın önemine dikkat çeken Gözde İlaçlama Yetkilisi Tülay Sazak ise, yapılan ilaçlamaların tamamen insan sağlığı için olduğunu belirterek, "Hacıbey TOKİ’de ilk olarak yeşil alanlarımızı sivrisinek, böcek ve kene gibi haşerelere karşı ilaçlıyoruz. Tüm ilçeyi ilaçlıyoruz, atladığımız hiçbir nokta yok. Özellikler çöplerin döküldüğü alanlarda ve çöp konteynırlarının bulunduğu alanlarda yoğun bir çalışma yapıyoruz. İnsanlar artık ilaçlama konusunda daha hassas davranıyor. Bu sağlıktır, başka hiçbir şeye benzemez. İlaçlama yaparken doğanın dengesini bozmamak şartıyla sadece zararlı haşereleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. İnsanların çocuklarını gönül rahatlığıyla oynatabilsinler diye ilaçlama yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: