Özel, "yalova Tarihinin En Önemli Projeleri İle Karşı Karşıyadır"

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Celal Özel, Yalova'nın tarihinin en büyük projeleri ile...

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Celal Özel, Yalova'nın tarihinin en büyük projeleri ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

YTSO Başkanı Celal Özel, Yalova'nın avantajları olan bir il olduğuna işaret ederek, "Yalova avantajları olan bir il. Ülkenin en çok göç alan 3 büyük şehrinin ortasında bulunuyor. Yüzde 60'ı orman olan ancak ormana dayalı sanayii olmayan bir il. Kayseri'de orman yokken bu vilayetimiz mobilya üretiminin başkenti. Ormanların Yalova'ya mesire yeri olmaktan başka katkısı yok. Yüzde 60'ı orman olan bir ilin ormanlarını nasıl ekonomiye katarız bunu düşünmeliyiz. Yüzde 60 orman, ama çark yüzde 40'lık bölümde dönüyor. Kimse çarpık kentleşme istemiyor. Ama gelişmek de lazım" dedi.

Reklam
Reklam

Yalova'nın köprü ve otoyol projesi ile birlikte birtakım tehditlerle de karşı karşıya kalacağı uyarısında bulunan Özel, "Yalova tarihinin en önemli projeleri ile karşı karşıyadır. Nüfusumuz 207 bin ve artma eğiliminde. Göç kaçınılmaz. Ancak nitelikli göç almamız lazım. Köprü ve otoyol projesi göçü tetikliyor. 31 Aralık 2015 tarihinde köprü açılacak. Bu da İstanbul'la aramızda mesafelerin kalkması anlamına geliyor. Dolayısı ile İstanbul'dan Yalova'ya müthiş bir talep var. Ancak bu konuda da çok dikkatli olmak zorundayız. Üniversitenin temeli atıldı. Üniversitenin öğrenci kapasitesinin 30 bine ulaşacağı telaffuz ediliyor. İlerleyen yıllarda en az 2 üniversitenin daha Yalova'ya geleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yalova Şubesi Başkanı Abdullah Yanık'ın, "Ticaret odalarının iyi yönetilmediğini düşünüyorum. Sanayilerinin gelişimine katkı sağlamıyorlar" sözlerine de üstü kapalı cevap veren YTSO Başkanı Özel, "STK yönetimi çok zor. STK'ların sağlam bir alt yapısı, kültürü, misyon ve vizyonu olmak zorunda. YTSO olarak biz ülkenin kalkınmasına yönelik projeler üretmeye çalışıyoruz. Göreve geldiğimizden beri odayı daha ilerilere nasıl götüreceğimizin derdinde olduk" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: