Özel Yetkili Mahkemelerin Kaldırılması

AK Parti Tokat İl Başkanı Avukat Eyüp Eroğlu, “Artık hiçbir hakim ve savcı normal diğer...

AK Parti Tokat İl Başkanı Avukat Eyüp Eroğlu, “Artık hiçbir hakim ve savcı normal diğer ağır ceza mahkemelerinden farklı bir şekilde yetkiyle donatılmayacak” dedi.

Parti binasında geçtiğimiz hafta itibariyle yasalaşan 3’üncü yargı paketini değerlendiren AK Partili Eroğlu, 3. yargı paketinde özel yetkili mahkemeler konusu en çok gündeme gelen konular içerisinde olduğunu söyledi. Yasalaşan bu yargı paketi ile beraber özel yetkili mahkemelerin yerini artık bölge ağır ceza muhakemelerine bırakmış durumda olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu, “Tabi özel yetkili mahkemeler CMK’nın ilgili 250, 51 ve 252’inci maddeler itibariyle gerek o mahkemenin hakimi gerekse savcısı tarafından özel yetkililerle konuşlandırılan bir mahkemeydi. Ama baktığımızda zaman zaman bu yetkilerin farklı boyutlarda kullanıldığı, farklı boyutlarla insanlara da sıkıntı veren bir pozisyona girdiği görüldü. Görülmesiyle beraber artık bu yetkilerin kalması tamamen ihtisaslaşmış mahkemelere yerine bırakmasıyla beraber normal ağır ceza mahkemelerindeki bir hakimin yetkisi ne ise aynı şekilde bu hakim ve savcıların konuşlandırılması durumu şu anki üçüncü yargı paketi ile beraber ortaya çıkmış durumda. Yani artık hiçbir hakim ve savcı normal diğer ağır ceza mahkemelerinden farklı bir şekilde yetkiyle donatılmayacak” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: