Özel Yıldız’dan işadamlarıyla röportaj projesi

Burdur'un Bucak ilçesinde Özel Yıldız İlköğretim Okulu, bünyesinde oluşturduğu “Yıldız Meclis”inin öğrencileri ilçenin önde gelen...

Burdur'un Bucak ilçesinde Özel Yıldız İlköğretim Okulu, bünyesinde oluşturduğu “Yıldız Meclis”inin öğrencileri ilçenin önde gelen işadamlarıyla söyleşi ve röportajlar gerçekleştiriyor. İlk röportaj Bucak’ta eğitime çok önem veren, kendi adıyla bir de öğretmen lisesi yaptıran işadamlarından Mehmet Cadıl ile yapıldı.
Okul müdürü Yaşar Solmaz ve Okulun Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Sümeyra Cesur, her hafta Çarşamba günleri sabahları Yıldız Meclis öğrencileri ile okulun sıkıntılarını ve eğitim öğretim adına yapılabilecek yenilikleri tartıştıklarını anlattı. Yıldız Meclis öğrencilerinin ufkunu açmak ve arkadaşlarına da örnek bir kişilik sunmak için şehre hizmet etmiş 'Yıldız İşadamları'na ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Yaşar Solmaz, bu gibi ziyaretlerin devam edeceğini, ayda iki önemli şahsiyeti ziyaret etmeyi düşündüklerini belirtti.
Özel Yıldız Koleji Okul Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Sümeyra Cesur da 'Yıldız Meclis'in Yıldız Koleji öğrencileri ile hayata geçirilmiş bir proje olduğunu, bu proje ile birlikte okulda yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Cesur, "Ayrıca evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. Meclis kapsamında geliştirilen ve yıl içerisinde de gerçekleştirilecek olan bir takım projeler bulunmaktadır.” diye konuştu.
“Bucak’a Hizmet Eden Yıldız İş Adamları” proje dâhilinde Mehmet Cadıl ile yapılan röportajda Müdür Yardımcısı İskender Özbay, PDR Öğretmeni Sümeyra Cesur ve Sınıf Öğretmeni Ramazan Emir ile meclis üyesi öğrenciler katıldı. Keyifli geçen sohbetin ardından öğrenciler Mehmet Cadıl’a Yıldız Koleji adına hediye takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz