Özel,”Katliamları kınıyor ve lanetliyorum.”

ABF Genel Başkanı Özel,”Katliamları kınıyor ve lanetliyorum.”

ABF Genel Başkanı Özel,”Katliamları kınıyor ve lanetliyorum.”

ADANA -Alevi Kültür Derneği Adana Şubesi'nde Maraş olaylarının 34. yılı nedeniyle düzenlenen panelde konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel,Alevilere yönelik haksızlığa hukuksuzluğa ve katliamlara nerede olursa olsun karşı olduklarını söyledi.

Alevilerin inanç özgürlüğü istediğini ancak bundan dolayı tarihte pek çok acı olaylar yaşadıklarını savunan Özel,''(Yeniden mezhepçilik mi icat ediyorsunuz, yeniden ırkçılık mı icat ediyorsunuz?) denildi ve başımıza gelmeyen kalmadı'' ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Kahramanmaraş'taki olayların ''Katliam'' olduğunu dile getiren Özel, şunları kaydetti:

''Kimden gelirse gelsin, nereden gelirse bütün katliamları kınıyor ve lanetliyorum. Bunun arkasında kim olursa olsun, ırk, cins, milliyet fark etmeden kınıyorum. Katliamların hepsi lanetliktir... Hepimiz Allah'a inanıyorsak, sen öyle inanırsın, ben bu şekilde inanırım. Kimse kimsenin inancına ipotek koyup, baskı yapamaz. Bunun çözümü de laik, demokratik ve özgürlükçü bir anayasadan geçer.''

Alevi Kültür Derneği Genel Başkanı Engin Gündük ise Alevilerin bütün tarihinin katliamlarla anıldığını iddia ederek,''Bu katliamların yapılış şekline baktığımızda değil insana, hiçbir şeye yakışmayacak biçimdedir'' dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: