Özelleşen Tredaş, 2015’e Kadar Trakya’ya 150 Milyon Tl Yatırım Yapacak

IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding, tarafından 575 milyon dolara alınan Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ)...

IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding, tarafından 575 milyon dolara alınan Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) yatırımlara başladı. 6 aylık sürede şirketin tanıdıklarını belirten Genel Müdürü Yusuf Baykan, “72 adet proje hazırladık. Trakya’ya 2015’e kadar 150 milyon TL elektrik yatırımı yapacağız.” dedi.

IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding, tarafından 575 milyon dolara alınan Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin(TREDAŞ) yöneticileri gazetecilerle genel merkez binasında biraya geldi. Toplantıya TREDAŞ Genel Müdürü Yusuf Baykan, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Erdoğan katıldı.

Reklam
Reklam

TREDAŞ’ın özelleştirme kapsamında IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding, tarafından 575 milyon dolara alındığını ifade eden Genel Müdür Yusuf Baykan, “6 aydır şirket olarak TREDAŞ’ın artılarını eksiklerini inceledik. Bu sürede şirketi yakından tanıma fırsatı bulduk. İnsan kaynaklarını yeniden düzenledik. Şimdi çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi.

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde 853 bin aboneye hizmet verdiklerini ifade eden Baykan, “TREDAŞ özelleşeceği için geçen yıl 15.9 milyon TL ödenek ayrılmış. Bu ödeneğin hepsi harcanmış. Biz bu yıl 53 milyon TL’lik bir ödenek hazırladık. 72 adet proje yaptık. Bunlardan biri de uzaktan sayaç okuma. 2015’in sonuna kadar 150 milyon TL yatırım yapmayı planlıyoruz” dedi.

Trakya’da elektrik kablolarının yeraltına alınma çalışmalarına bu yıl içerisinde başlayacakları bilgisini veren Baykal, “Tekirdağ’da bu yıl elektrik tellerini yeraltına alma çalışmalarımıza başlayacağız. İlk olarak sahil yolunda çalışma yapacağız. Bu çalışmalarımız bu yıl içerisinde bitecek. Daha sonra ise Edirne ve Kırklareli’nde yeraltına alma çalışmalarını yürüteceğiz. Edirne hariç diğer illerimizde yeraltına alınma işlemleri biraz ihmal edilmiş. Üzerinden 20 yıl geçmemiş hatları yeraltına alamıyoruz. Bir hattı yer altına almak için 20 yıl geçmesi gerekiyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Trakya’da 36 bin sayacı bina içerisinde olduğu için okuyamadıklarını ifade eden Baykan, “Bu sayaçları dışarıda olduğu için okuyamıyoruz. Abonelerin sayaçlarını dışarı alması için çalışma başlattık. Eskiden sayacını dışarı çıkartan aboneden 50 TL ücret alıyorduk. Bunu teşvik etmek için bu yıl içerisinde sayacını dışarı çıkartan aboneden hiçbir ücret talep etmeyeceğiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: